I kväll på stadsdelsnämndens möte i Spånga Folkan fattas beslut om hur föreningsbidragen fördelas inför 2020. Av 31 ansökningar får 13 föreningar avslag och 18 får helt eller delvis beviljade anslag.

Den förening som får mest pengar denna gång är Somaliska föräldrar och modersmålsföreningen. De får 260 000, föreslår förvaltningen, men är sannolikt inte nöjda med det. Föreningen ansökte om 1 650 000.

Spånga Företagarförening föreslås få 150 000, likaså Tensta Hjulsta kvinno- och tjejjour och Internationella Bekantskaper.

Järva Folkets Park, Tensta 4H, Global Village och Spånga Blåband 100 000 vardera.

De föreningar som blir utan bidrag är antingen grundade för sent (Gääcda) kom in med ansökan för sent (Musiker utan gränser) har andra brister i ansökan (Tensta United IS, Global Green Band, m.fl.) eller oklarheter hur föreningen styrs (Geesgud).

Den förening som sedan flera år brukar få mest pengar är Verdandi, men nu blir de utan. Istället förordar förvaltningen att ett IOP, idéburet offentlig partnerskap, ska ingås med föreningen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer: https://edokmeetings.stockholm.se/committees/spanga-tensta-stadsdelsnamnd/mote-2019-12-12

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Poliserna omplacerade efter det våldsamma ingripandet

Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Nu har de berörda poliserna omplacerats och en förundersökning om misshandel har inletts. Utredningen väntas ta ett par månader. 

Järva flaggar gult men värdarna har inte påverkats

De gula flaggorna med hyresgästernas krav på värdarna i krisen sprider sig bland de boende i Järva. Men fastighetsägarna har ännu inte påverkats av kampanjen trots att många hyresgäster är oroliga.  – Vi har fått en del förfrågningar om vad som händer om man exempelvis förlorar jobbet, säger Jonatan Öhman på Hembla.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar om bland annat vaccinationsintyg och telefonlinjen för bokning av vaccintid. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.