Ett par dagar efter att FNs speciella rapportör om bostadsfrågor Leilani Farah besökte Husby för att få information om det skandalomsusade riskkapitalföretaget Hemblas (f.d. D.Carnegie) agerande i stadsdelen säljer staden en viktig tomt i Husby centrum till företaget.
– Hyresgästerna i Hemblas fastigheter och andra arbetar hårt för att minska
skadeverkningarna av riskkapitalbolagets misskötsel av sina fastigheter. Försäljningen innebär att Hembla kommer att äga ännu fler bostäder i området. Att låta Hembla växa är att direkt motarbeta det arbete som Hyresgästföreningen och andra bedriver i stadsdelen för ett bra och tryggt  boende för alla Järvabor, säger Ann-Margarethe Livh, bostadspolitisk talesperson för och styrelseledamot i Hyresgästföreningen Järva.

I Danmark försöker man stifta en lag som hindrar riskkapitalbolag att köpa upp fastigheter

FN-rapportören Leilani Farha har skrivit till regeringen och varnat för att låta riskkapitalbolag som Hembla (nu uppköpt av riskkapitalbolaget Vonovia) äga fastigheter. Listan på bolagets försummelser på Järva är lång; inga eller dåliga reparationer, bristande underhåll, svartmögel i badrum, trasiga vitvaror/inventarier till detta också konceptrenoveringar med skyhöga hyreshöjningar som tvingar hyresgäster att flytta.

I Stockholm gör den styrande majoriteten tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större

I Danmark försöker man stifta en lag som hindrar riskkapitalbolag att köpa upp fastigheter och i alla stora städer försöker man få bort den här typen av fastighetsbolag. I Stockholm gör den styrande majoriteten tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större. Marken i Husby ägs av Svenska Bostäder. Det självklara vore att det kommunala bolaget bygger bostäder där.
– Vi arbetar hårt för att få bort hyresvärdar som inte tar fullt ansvar för sina
fastigheter från Järva. Det är upprörande att staden motarbetar istället för att stödja oss i det arbetet, säger Ann-Margarethe Livh.

Hyresgästföreningen Järva,
den 13 december 2019
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.

Priser till de första vinnarna som orienterat med HittaUT

I söndags var vinnarna i Rinkeby Runs lotteri på plats i Romeos Café för att hämta upp sina vinster  – träningskläder från Adidas.

Triathlon är kanske Sveriges hårdaste sport

Triathlon är en mycket bra sport för den som vill komma i form. Att tävla i tre helt olika konditionsidrotter hjälper förstås konditionen. Dessutom är det kul. Därför organiserade Rinkeby Run en enkel och helt gratis triathlon-tävling i söndags.

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning.