Folk på gårdsfesten

Ort till ort bjöd in till gårdsfest med grill och fiskdamm på Nidarosgatan i Husby i helgen. 
– Det var en bra dag där hyresgäster visade sitt stöd för kommunalisering av Hembla, säger Ilhan Kellecioglu som var en av arrangörerna.

Föreningen Ort till ort som organiserar hyresgäster för bättre villkor driver en kampanj för att kommunala Svenska Bostäder ska överta Hemblas fastigheter. De anser att boendesituationen försämrats efter att staden sålde ut stora delar av bostadsbeståndet på 90-talet och att Hembla är olämplig som hyresvärd.

Det är mer självklart nu att Hembla måste bort

– Hyresgästerna får fortsatt inget underhåll av Hembla, det är dålig service och kommunikationen med företaget är väldigt bristande. Hyresgäster i Husby ser nu hur bra Svenska Bostäder renoverar sina gårdar och lägenheter i Husby. Det är mer självklart nu att Hembla måste bort. Vår nya kampanj där Svenska Bostäders logga ska sättas upp på lägenheters fönster kommer få spridning, säger Ilhan Kellecioglu.

Gårdsfesten samlade mycket folk i alla åldrar som både fick tillfälle att diskutera bostadspolitik, organisera sig och umgås med sina grannar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

P4 hade frukostseminarium om den lokala journalistiken

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Samisk teater på Kista bibliotek

I söndags var det ett samiskt evenemang för barn på Kista bibliotek. Det spelades en interaktiv teaterföreställning där barnen bland annat fick lära sig att jojka, samernas egna berättande, sångstil.

Akalla kyrka är till salu

Spånga-Kista församling, som är en del av Svenska kyrkan, har beslutat att sälja Akalla kyrka. Den 10 mars fattades beslutet vid kyrkofullmäktigesammanträdet. Det handlar om att spara pengar.