Folk på gårdsfesten

Ort till ort bjöd in till gårdsfest med grill och fiskdamm på Nidarosgatan i Husby i helgen. 
– Det var en bra dag där hyresgäster visade sitt stöd för kommunalisering av Hembla, säger Ilhan Kellecioglu som var en av arrangörerna.

Föreningen Ort till ort som organiserar hyresgäster för bättre villkor driver en kampanj för att kommunala Svenska Bostäder ska överta Hemblas fastigheter. De anser att boendesituationen försämrats efter att staden sålde ut stora delar av bostadsbeståndet på 90-talet och att Hembla är olämplig som hyresvärd.

Det är mer självklart nu att Hembla måste bort

– Hyresgästerna får fortsatt inget underhåll av Hembla, det är dålig service och kommunikationen med företaget är väldigt bristande. Hyresgäster i Husby ser nu hur bra Svenska Bostäder renoverar sina gårdar och lägenheter i Husby. Det är mer självklart nu att Hembla måste bort. Vår nya kampanj där Svenska Bostäders logga ska sättas upp på lägenheters fönster kommer få spridning, säger Ilhan Kellecioglu.

Gårdsfesten samlade mycket folk i alla åldrar som både fick tillfälle att diskutera bostadspolitik, organisera sig och umgås med sina grannar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.

Minnesstund i Hjulsta igårkväll

På onsdagskvällen anordnades en minnesstund i Hjulsta för den 20-årige man som…

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?

Vänskap och vernissage på sportlovet i Tensta

Cleo och Safi har hittat varandra under sportlovets modekollo, som anordnats på Tensta konsthall. De har målat och sytt varsin slängkappa i gyllene tyg.  – Det var lätt, bara att sy i en knapp, sade Safi.