Ung man framför en screen med en bild på honom själv.
Coach Sam föreläser om hälsa.

På Bridge i Kista föreläste coach Sam om både fysisk och psykisk hälsa.
 – Jag kommer att ha ett flertal föreläsningar under hösten tillsammans med Bridge och även workshops om hälsan, säger Samuel Eyob, som driver kontot @samueleyobofficial. 

Samuel Eyob tog kontakt med Deqa och Adnan från Bling redan förra året. Han har varit en av alla deltagare som ansökt att få vara med i tävlingen För-orten. 
 – Jag är med för andra året i rad med ett annat företag, som jag har med en annan person. Det är just nu lite hemligt, men vi kommer ut med det senare. Just nu är jag här för att representera Coach Sam. Det ska bli kul att få vara här och dela med mig av min kunskap om en hälsosam livsstil och hur man mår bra i själen och kroppen.

Samuel är en utbildad maskiningenjör, men han har under studierna även utbildat sig till mental coach och personlig tränare.
 – Jag har både spelat fotboll och tränat thaiboxning som ung, och nu arbetar jag som PT och coach.

Jag vill få människor att börja ta tag i sig själva och tänka i sundare banor

I workshopen talade man om biologiska basbehov, förebyggande arbete, livskvalitet, omgivningens betydelse, psykisk och fysisk hälsa.

– Det var heta känslor bland publiken, många ställde frågor och så ska det vara. Jag vill få människor att våga ta steget, att börja ta tag i sig själva och tänka i sundare banor.

Det pratades mycket om det psykiska och fysiska hälsan.

 – Det är tre frågor som man ska ställa till sig själv. Vad, varför och hur? När man mår dåligt, varför mår jag så här och vad kan jag göra åt det? Det är viktigt att bara checka sig själv då och då. Varför är jag arg, ledsen och sedan avgöra vad man ska göra åt det. Tar jag hand om min hälsa? 85 procent är fysiskt understimulerade här i landet, vi rör oss för lite. Det är lättare att må bra när man fått mer kunskap och inte bara lever för dagen. 

Det är aldrig för sent och du är aldrig för gammal för att förändra sin livsstil. Och varför inte göra något något gott medan du lever, var coach Sams budskap. 

 – Kom gärna under hösten och träffa mig. Kolla gärna mitt konto så bokar jag upp för en fri konsultation. Alla i Järva är välkomna, gamla som unga, säger Samuel Eyob.

Krista Sirviö
En man som föreläser inför en publik.
Coach Sam föreläser om hälsa.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva besökte S:ta Birgittas folkhögskola

S:t Birgittas folkhögskola  är en folkhögskola i Södertälje med katolsk profil. Nyhetsbyrån Järva blev inbjuden att berätta om vår tidning och verksamhet.  – Nu har vi funnits i 20 månader i Järva och antalet läsare växer hela tiden, sade Kerstin Gustafsson Figueroa.

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?

Nu börjar firandet av Eid al-adha!

Vid halv tio på söndagsmorgonen är bönen i moskén i Husby över. Folk strömmar ut från lokalen. Alla är finklädda och många ställer upp för att ta familjefoton. – Den här helgen är det särskilt viktigt att umgås med familj, släkt och vänner, säger Hooda Warsame, som bor hos sin moster i Husby.