Ung man framför en screen med en bild på honom själv.
Coach Sam föreläser om hälsa.

På Bridge i Kista föreläste coach Sam om både fysisk och psykisk hälsa.
 – Jag kommer att ha ett flertal föreläsningar under hösten tillsammans med Bridge och även workshops om hälsan, säger Samuel Eyob, som driver kontot @samueleyobofficial. 

Samuel Eyob tog kontakt med Deqa och Adnan från Bling redan förra året. Han har varit en av alla deltagare som ansökt att få vara med i tävlingen För-orten. 
 – Jag är med för andra året i rad med ett annat företag, som jag har med en annan person. Det är just nu lite hemligt, men vi kommer ut med det senare. Just nu är jag här för att representera Coach Sam. Det ska bli kul att få vara här och dela med mig av min kunskap om en hälsosam livsstil och hur man mår bra i själen och kroppen.

Samuel är en utbildad maskiningenjör, men han har under studierna även utbildat sig till mental coach och personlig tränare.
 – Jag har både spelat fotboll och tränat thaiboxning som ung, och nu arbetar jag som PT och coach.

Jag vill få människor att börja ta tag i sig själva och tänka i sundare banor

I workshopen talade man om biologiska basbehov, förebyggande arbete, livskvalitet, omgivningens betydelse, psykisk och fysisk hälsa.

– Det var heta känslor bland publiken, många ställde frågor och så ska det vara. Jag vill få människor att våga ta steget, att börja ta tag i sig själva och tänka i sundare banor.

Det pratades mycket om det psykiska och fysiska hälsan.

 – Det är tre frågor som man ska ställa till sig själv. Vad, varför och hur? När man mår dåligt, varför mår jag så här och vad kan jag göra åt det? Det är viktigt att bara checka sig själv då och då. Varför är jag arg, ledsen och sedan avgöra vad man ska göra åt det. Tar jag hand om min hälsa? 85 procent är fysiskt understimulerade här i landet, vi rör oss för lite. Det är lättare att må bra när man fått mer kunskap och inte bara lever för dagen. 

Det är aldrig för sent och du är aldrig för gammal för att förändra sin livsstil. Och varför inte göra något något gott medan du lever, var coach Sams budskap. 

 – Kom gärna under hösten och träffa mig. Kolla gärna mitt konto så bokar jag upp för en fri konsultation. Alla i Järva är välkomna, gamla som unga, säger Samuel Eyob.

Krista Sirviö
En man som föreläser inför en publik.
Coach Sam föreläser om hälsa.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pandemisysslor och funderingar över året som gått

2020 är ett år som vi sent ska glömma av olika anledningar. Mest för den världsomspännande pandemin förstås, men också för att det på alla sätt skapat förändring.

Lärare från Kista var volontärer i Rumänien

Cordobaskolans personal har varit i Rumänien och arbetat som volontärer på ett sommarläger för barn med fysiska och neuropsykiatriska funktionshinder.

Kvinnliga entreprenörer uppmärksammar 8 mars

Ett pop up-event för kvinnliga entreprenörer i Helios lokaler i Kista ville uppmärksamma internationella kvinnodagen. – Det är viktigt för alla att kunna samverka och hitta samarbeten, sade Aysha Jones som ansvarade för arrangemanget.

Barnfamiljen bor i fukt och mögel hos HSB i Kista

Familjen bor i en tvårummare i en av HSB:s fastigheter Kista; mamma, pappa och tre barn i förskoleåldern. I sovrummet, där alla sover tillsammans, började parketten släppa. – Vi har fuktskador i både sovrum och vardagsrum och det dröjde över ett år innan HSB kom hit och mätte.