Idag, måndagen den 14 juni, öppnar vaccinationsbokningen för personer födda 1986 eller tidigare.

Vaccinationen av allmänheten – fas 4 – inleddes onsdagen 5 maj i Region Stockholm, och hittills under hela vaccinationsperioden har över 1,3 miljoner vaccindoser getts. Över 900.000 stockholmare, drygt 47 procent av alla 18 år och äldre, har fått sin första dos vaccin mot coronaviruset.

– Vi håller fortsatt en hög takt i vaccinationerna och erbjuder nu ytterligare en åldersgrupp möjlighet att boka vaccinationstid. Vi vaccinerar varje dag, hela sommaren, och det vaccin vi tilldelas ska nå invånarna så snabbt som möjligt, så att allt fler kan få skydd mot covid-19. Förra veckan registrerades exempelvis över 157 000 vaccinationer regionen, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Region Stockholm öppnar för vaccinationsbokning i fas 4 i olika begränsade intervall, och vilka åldersgrupper som kan boka kommer att kommuniceras tydligt varje gång.

När vi kan öppna för nya åldersgrupper beror till stor del på vaccintillgången

– När vi kan öppna för nya åldersgrupper beror till stor del på vaccintillgången, men också på bokningsläget i länet. Vi behöver vara snabbfotade och vi vill att vaccinatörerna har ett bra tryck i bokningarna så att så många som möjligt kan boka tid, och därför är det svårt att säga när vi öppnar för nya åldersgrupper. Vi vaccinerar så snabbt vi kan och håller fortsatt ett högt tempo med både den första och andra dosen, säger Magnus Thyberg.

Vaccinationsmottagningarna lägger ut tider löpande och finns ingen tillgänglig tid kan man försöka igen senare. Bokningen sker via appen Alltid öppet. Som ett komplement finns också en telefonbokningstjänst. Den vänder sig till invånare som inte har möjlighet att boka digitalt, exempelvis personer som saknar Bank-id, har svårt med digitala lösningar eller har behov av att boka på andra språk. Telefontjänsten är tillgänglig på tio språk.

Aktuell information om vaccinationsmottagningar och vaccination mot covid-19 finns på 1177.se.

Källa: Region Stockholm

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Grattis Fardosa, du vann Rinkebypriset!

Nu är Familjebostäders tävling avgjord. Fardosa Omar vann Rinkebypriset. Hon sopade banan med de övriga och vann med över hälften av rösterna. – Jag är både glad och hedrad, säger Fardosa Omar.

Snabba cash får en säsong 2

Det är officiellt – Netflix succéserie Snabba cash får en till säsong. Men det dröjer ett tag innan premiären.

Folkfest när SuperCupen avgjordes

Som United fullbordade igår dubbeln genom att besegra Sundsvall med 4-1 på ett fullsatt Knutby BP i finalen av SuperCupen.

Nu pryds Svennebygångens tunnel av mosaik

Sommarjobbare har under tre veckor fått arbeta med att utsmycka ingången till gångtunneln vid Svennebygången. Nu står tunneln äntligen färdig och under torsdagen invigdes den med vernissage.