Ett kollage av bilder på fyra aktieägare.

Under Nyhetsbyrån Järvas bolagsstämma i lördags ställde vi tre frågor till ett par aktieägare som var på plats. Möt Eva-Britt Leander, Elvir Kazinic, Anette Meliane och Yvonne Nilsson.

Jag skulle vilja att de kommunala förvaltningarna ser värdet i att ha en lokalt fungerade tidning

 

Eva-Britt Leander

Eva-Britt Leander

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill stötta arbetet med tidningen.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag skulle vilja att de kommunala förvaltningarna ser värdet i att ha en lokalt fungerade tidning.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Tidningen håller mig uppdaterad om allt som händer i området. Jag får nyheterna i en saklig ton, både positiva och negativa nyheter. Jag får en heltäckande bevakning om vad som händer helt enkelt.

De låter vanliga människor komma till tals och det är inget man vanligtvis ser

 

Elvir Kazinic

Elvir Kazinic

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag tycker att det är en spännande tidning och jag anser att det är väldigt viktigt med lokaljournalistik. Jag vill ge tidningen mitt stöd, vilket jag upplever att de behöver.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill att tidningen ska fortsätta med sin bevakning. Det är snabba nyheter som både är positiva, men även kritiska. De låter vanliga människor komma till tals och det är inget man vanligtvis ser. Jag upplever att de gör ett fantastiskt jobb och är väldigt kreativa. 

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Nyhetsbyrån betyder väldigt mycket för mig. Jag får ta del av många intressanta artiklar, främst om saker som händer på gatan bredvid, och det är exakt det man vill läsa.

Det betyder demokrati på en riktig lokal nivå

 

Anette Meliane

Anette Meliane

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill vara med och ha en röst i planerna för tidningen som jag har förtroende för.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill se mer annonsering och merchandising. Men främst vill jag att föreningar ska få mer medialt stöd ifrån tidningen. Det kommer sällan fram vad civilsamhället verkligen gör i området.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Det betyder demokrati på en riktig lokal nivå som behöver all stöd de kan få. Det har en stor betydelse för mig.

Reportagen som skrivs berör mig även fast jag bor inne i stan

 

Yvonne Nilsson

Yvonne Nilsson

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag tycker att Nyhetsbyrån Järva producerar så bra artiklar och reportage. Det var min sambo som tipsade mig om tidningen och jag blev berörd av allt jag läste. Jag fick aktier som födelsedagspresent av min sambo, men jag hade köpt dem oavsett. Med tanke på att jag inte bor här så ville jag stötta tidningen på något sätt.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill se att tidningen fortsätter med sin bevakning. Det lilla berör det stora.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Reportagen som skrivs berör mig även fast jag bor inne i stan. Det finns många beröringspunkter och det är väldigt spännande.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

När ska det bli trafikljus vid övergångsstället ?

Bilen står parkerad så att kommande bilar på gatan inte syns. Övergångsstället vid Folkets Hus på Rinkebystråket är fortfarande obevakat.  – Ingenting har gjorts. Det ser ut som vanligt, säger Jamad Mohamud.

Vad hände med Fristads servicehus?

Under sista sammanträdet före sommaruppehållet, ställde Anna Jonazon, socialdemokraternas gruppledare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, en fråga: – Hur säkerställer kommunen att köpare av kommunens fastigheter är seriösa? Har ni någon information om detta? Det handlade om vad som händer i Fristads servicehus efter försäljningen.

Svara på frågor om livet i Järva

Bor du i Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta eller Rinkeby?  I så fall kan du vara med och delta i Folkets Husbys enkät som ska samla statistik om rasism, välmående och trygghet i Järva.

Barnfamiljen bor i fukt och mögel hos HSB i Kista

Familjen bor i en tvårummare i en av HSB:s fastigheter Kista; mamma, pappa och tre barn i förskoleåldern. I sovrummet, där alla sover tillsammans, började parketten släppa. – Vi har fuktskador i både sovrum och vardagsrum och det dröjde över ett år innan HSB kom hit och mätte.