De kom med tunnelbanan från Akalla och längs stationerna Husby och Kista blev de fler och fler. Järvabor samlades för att gå med i demonstrationen mot Turkiets anfall mot Rojava i norra Syrien.

Demonstrationen samlade tusentals på Norra Bantorget i Stockholm. Manifestationen inleddes med tal av bland andra Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, riksdagsledamoten Thomas Hammarberg, S, och Shiyar Ali, Rojavas representant i Sverige.

 Demonstrationen, uppgifterna om hur många som deltog varierar mellan 5000 och 10 000, gick sedan från Norra Bantorget och avslutades vid Mynttorget där det blev tal och musik.

Liknande demonstrationer hölls i flera städer i landet under lördagen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Upphandling riskerar att försena Rinkebys vård- och omsorgsboende

Det snart färdigbyggda vård- och omsorgsboendet i Rinkeby finns med på stadens lista över planerade upphandlingar. Den blågröna majoriteten vill att boendet ska drivas av ett privat vårdbolag, men oppositionen uttrycker oro över konsekvenserna.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

AIF Kista anordnar nattfotboll – med start i kväll

AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt. 

Hårt kritiserad chef i Spånga-Tensta har fått sparken

Ditte Westin, avdelningschef i Spånga-Tensta med ansvar för trygghetsfrågor, har fått gå…