Kvinnor nätverkar på Hashtag café

Nätverken Bawsy Baws Babes, Womenisa och Bossbrudar anordnade en nätverksträff för kvinnliga entreprenörer och ledare på Hashtag Café i Kista.

Bawsy Baws Babes fokuserar på entreprenörer som har startat eller ägt sina företag sedan två till tre år tillbaka. Womenisa fokuserar på kvinnor som inte har startat ett företag än, men vill göra det. Bossbrudar fokuserar på kvinnliga ledare och är ett nätverk för kvinnliga chefer.

De tre nätverken har nu gått ihop med Tenstabon Aysha Jones från Bawsy Baws Babes i spetsen.

– Det är guld värt att ha fler att bolla idéer med. Det ska bli kul att utvecklas tillsammans, säger hon.

Min mamma har alltid varit en grym entreprenör så jag har fått det från henne

Aysha Jones driver ett flertal företag och uppger att hennes största inspiration är hennes mamma.

– Min mamma har alltid varit en grym entreprenör så jag har fått det från henne. Hon flyttade från Gambia och startade Sveriges första frisörsalong för afrohår. Alla mammor hon kände slöt upp sig bakom henne. Det har jag verkligen tagit till mig. Sedan jag träffade Deqa så har jag själv lyfts upp och blivit ännu mer motiverad, säger hon.

Alla behöver konstant utvecklas och det är viktigt att utveckla det man gör

Deqa Abukar från Womenisa och Aysha Jones gav deltagarna i nätverksträffen övningar att göra. Under eventet skulle man bland annat presentera sina företag för varandra och försöka sälja in dem och få till eventuella samarbeten.

– Vi såg att Healthy Women och Denaturelle hade mycket gemensamt när det gäller att må bra både på insidan och på utsidan. Man kanske inte ser sambandet till en början eftersom att det är två skilda branscher, men båda vill få kvinnor att skina. En med träning och en med hår och hud.

– Alla behöver konstant utvecklas och det är viktigt att utveckla det man gör. Det kan leda till nya möjligheter, säger Aysha Jones.

Krista Sirviö
Foton: Lima Habib
Deqa Abukar och Aysha Jones
Deqa Abukar och Aysha Jones.
Deqa Abukar
Deqa Abukar.
Kvinnor nätverkar på Hashtag café
Kvinnor nätverkar på Hashtag café
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ort till Ort kämpar mot flera problem i Hemblas fastigheter

När Ort till Ort träffades i dagarna var det för att diskutera de många problemen som hyresgästerna har i husen, som ägs av Hembla, på Tönsbergsgatan i Husby. Ett av de främsta problemen var en garagedörr som hade bucklat till flera bilar.

Järva blir med utomhusbad nästa år

Just nu pågår byggnadsarbetet med Järva utomhusbad. Anläggningen invigs nästa år och kommer att erbjuda tre olika bassänger för besökarna.

Husby dagen efter det som inte fick hända

Mitt på ljusa dagen, i måndags, sköts mannen ihjäl på öppen gata bland människor i Husby centrum. Det hördes smällar och skotten ekade bland betongen. Polis larmades 15.30 och snabbt inleddes en stor polisinsats. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men avled kort därpå.

Hagi Farah mobiliserar för feriejobb

Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet, mobiliserar för att unga i Järva ska få chansen till feriejobb i sommar. Nyhetsbyrån följde med till fredagens utsättningsmöte utanför polishuset där nattvandrande föräldrar och andra aktörer träffas varje vecka. På plats var Jan Jönsson (L), socialborgarråd, som var på besök i Järva. Hagi Farah tog chansen att prata sommarjobb och bjöd in honom till nattfotbollen.