Kvinnor nätverkar på Hashtag café

Nätverken Bawsy Baws Babes, Womenisa och Bossbrudar anordnade en nätverksträff för kvinnliga entreprenörer och ledare på Hashtag Café i Kista.

Bawsy Baws Babes fokuserar på entreprenörer som har startat eller ägt sina företag sedan två till tre år tillbaka. Womenisa fokuserar på kvinnor som inte har startat ett företag än, men vill göra det. Bossbrudar fokuserar på kvinnliga ledare och är ett nätverk för kvinnliga chefer.

De tre nätverken har nu gått ihop med Tenstabon Aysha Jones från Bawsy Baws Babes i spetsen.

– Det är guld värt att ha fler att bolla idéer med. Det ska bli kul att utvecklas tillsammans, säger hon.

Min mamma har alltid varit en grym entreprenör så jag har fått det från henne

Aysha Jones driver ett flertal företag och uppger att hennes största inspiration är hennes mamma.

– Min mamma har alltid varit en grym entreprenör så jag har fått det från henne. Hon flyttade från Gambia och startade Sveriges första frisörsalong för afrohår. Alla mammor hon kände slöt upp sig bakom henne. Det har jag verkligen tagit till mig. Sedan jag träffade Deqa så har jag själv lyfts upp och blivit ännu mer motiverad, säger hon.

Alla behöver konstant utvecklas och det är viktigt att utveckla det man gör

Deqa Abukar från Womenisa och Aysha Jones gav deltagarna i nätverksträffen övningar att göra. Under eventet skulle man bland annat presentera sina företag för varandra och försöka sälja in dem och få till eventuella samarbeten.

– Vi såg att Healthy Women och Denaturelle hade mycket gemensamt när det gäller att må bra både på insidan och på utsidan. Man kanske inte ser sambandet till en början eftersom att det är två skilda branscher, men båda vill få kvinnor att skina. En med träning och en med hår och hud.

– Alla behöver konstant utvecklas och det är viktigt att utveckla det man gör. Det kan leda till nya möjligheter, säger Aysha Jones.

Krista Sirviö
Foton: Lima Habib
Deqa Abukar och Aysha Jones
Deqa Abukar och Aysha Jones.
Deqa Abukar
Deqa Abukar.
Kvinnor nätverkar på Hashtag café
Kvinnor nätverkar på Hashtag café
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ulf Kristersson: ”Det dödliga våldet är inte ett jämlikhetsproblem”

I detta personporträtt talar Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, om det dödliga våldet. Hans syn på hårdare tag, på ett alltmer polariserat samhälle, om krigsretorik och om politiska spel.

Zapatisterna på besök i Hjulsta

Under fredagen var en delegation från zapatiströrelsen på besök på Hjulsta Ekoodling. Det var Den Gulliga Folkrörelsen som bjöd in till lunch och samtal med zapatisterna som hade rest från Mexiko för att utbyta erfarenheter av kamp och aktivism kring rätten till mark, miljö, ekonomisk- och social jämlikhet, jämställdhet och avkolonisering. 

Stödgrillning för de avskedade kvinnorna på Hjulsta grundskola

Under lördagen anordnade Husby Arbetarcentrum en stödgrillning för de avskedade arbetarna på Hjulsta grundskola. – Vi har stora förväntningar på upprättelse. Om vi inte får upprättelse i ett demokratiskt land som Sverige då kommer livet att stanna för mig, då går det inte att leva med värdighet någonstans, säger en av de avskedade.

Lyckat när Nyhetsbyrån Järva höll bolagsstämma i Husby

Det rådde trevlig stämning och engagerade samtal när Nyhetsbyrån Järva höll sin bolagsstämma under lördagen. På plats på Folkets Husby hade ett trettiotal personer samlats för att tillsammans avgöra tidningens framtid.