Innan Rinkeby Run var jag ordförande och tränare för en av Sveriges finaste löparklubbar, Fredrikshof. Vi hade Stockholms Stadion som hemma-arena. Arenan från OS 1912. Arenan där flest världsrekord har satts i hela världen. Det var häftigt, men jag saknar det inte ett dugg.

På stadion var vi idrottare något som katten släpat in. En dag hade stadionchefen låtit lägga en fiberduk över gräset. Eftersom han hade lagt ett hörn av fiberduken över bana ett tyckte han att vi inte skulle springa på löparbanorna. Grund-inställningen var att ju färre som idrottade på stadion, desto mindre slitage blev det. Som om Stadion vore ett museum.

Här blir svaret ett ’javisst’

Jämför det med Spånga IP. Imorgon ska Knutbyskolan åka skidor, så då undrar jag om Melih, Mohamed & Co kan dra upp ett spår så att barnen kan få åka skidor till Spånga IP. En sån fråga skulle personalen på Stadion hånskratta åt. Här blir svaret ett ”javisst”. De behövde bara få OK från Rinkeby Kista. Det tog ett telefonsamtal att få, och det blev inte ett ”OK”; det blev ett ”Ja, vad bra!”

Det här gäller inte bara idrottplats-personal. Lärare, rektorer, fritidspersonal och folk på stadsdelen; nästan ingen väljer att jobba i Järva för att man vill ha ett enkelt jobb. Den som gjorde det vore dum i huvudet. Man väljer att jobba här för att göra skillnad. Det gör det lättare att ha med skolor, fritids, klubbar och myndigheter att göra.

Den andan: förståelsen att ”du också är här för att göra nytta”. Den är i mitt tycke det bästa med Järva.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kvinnogrupp och hälsa på dagordningen

I lördags var det uppstartsmöten i Järva Folkets Park på Eggeby gård. En grupp kvinnor samlades för att diskutera bildandet av en kvinnogrupp och samtidigt innehållet i vårens Hälsodag.

Öppet brev till Spånga-Tenstas stadsdelsnämnds ordförande

I kväll har Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd sammanträde. Före pandemin hade allmänheten möjlighet att ställa frågor, men nu sker mötena bakom stängda dörrar. Därför har Mohamed Hagi Farah från föreningen Järva Föräldraalliansen istället skrivit ett öppet brev till nämndens ordförande Annika Friberg, M.

Och hur ska det bli i jul?

Idag är det tre månader sedan jag åkte tunnelbana sist. Årskortet på SL var en ekonomisk felsatsning i år. Sedan vart man ohjälpligt klassificerad som riskgruppsindivid!

Så diskuteras islam i maktens korridorer

Jag delar den oro som beskrivs i rapporten ”Om muslimer och islam i riksdagen 2019”, som organisationen Nyans:Muslim har gett ut. Rapporten redovisar hur ”muslimer och islam diskuteras, omnämns och framställs i riksdagens debatter, dokument och diskussioner under första halvåret 2019.”