Ett inlägg från liberalernas Åsa Nilsson Söderström har kommit med anledning av insändaren om mötet i Tensta träff den 16 augusti:

Hej! Jag är också mamma och har precis som du fått nog av kriminalitet och dödsskjutningar i vår stadsdel. Och jag var på samma möte som du, som politiker och representant för Liberalerna. 

Det är inte min bild att politikerna pratade om ”vi och dom och attackerade somaliska föräldrar”. Men jag håller helt med om att mötet inte gav den dialog jag hade önskat. Vi måste som du säger prata MED varandra. Inte TILL varandra. Det är inte så lätt när man är mer än hundra personer i ett rum. 

För mig var det också väldigt frustrerande att många av talen hölls på somaliska

För mig var det också väldigt frustrerande att många av talen hölls på somaliska. Jag hade kommit för att lyssna och lära mig mer om er situation, men när språket var somaliska så förstod jag ingenting.

Men låt oss lägga mötet bakom oss och starta på nytt. Du hittar mina kontaktuppgifter på nätet. Ring mig eller maila, så träffas vi över en fika och pratar om trygghet i stadsdelen.

Ett annat sätt att påverka utvecklingen i Tensta och resten av Sverige är att gå med i ett politiskt parti. På partimöten diskuterar vi olika problem i samhället och bestämmer vilken politik som ska drivas. Nu i höst kommer vi att diskutera trygghet och skola på våra lokala möten. Du är hjärtligt välkommen!

Vänliga hälsningar,

Åsa Nilsson Söderström,
gruppledare för Liberalerna i Spånga-Tensta
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Satsa på populära skolor istället för att motarbeta dem

Remisstiden gick häromdagen ut för två viktiga utredningar. En av dem var ”En mer likvärdig skola”. Namnet på utredningen är något missvisande anser vi på Cordobaskolan. Vi menar att – om förslaget godkänns – kommer valfriheten förhindras och elevernas skolgång i Järva försämras ytterligare.

Bostadskrisen slår hårdast mot de mest utsatta

Bostadskrisen i Stockholm skenar och det är som vanligt de redan utsatta som riskerar att drabbas hårdast. Den blågröna majoriteten som styr i Stockholm måste ta ansvar över den havererade bostadspolitiken och ordna fram fler bostäder snabbt.

”Jag ser ledarskap som en verktygslåda”

Mårten Westberg från Rinkeby Run skriver om sina erfarenheter av ledarskap och om metoden lågaffektivt bemötande, som nu diskuteras i debatten om pedagogiken i skolan.

En oemotsagd lögn riskerar att bli en sanning

En lögn som tillåts stå oemotsagd, riskerar efterhand att bli en sanning. När Ole-Jörgen Persson (M) intervjuas av SVT nyheter om stadsdelens nya ungdoms satsningar, inleds samtalet med att Ole-Jörgen ger en medvetet missvisande beskrivning av tidigare verksamheter och ungas åsikter.