Ett inlägg från liberalernas Åsa Nilsson Söderström har kommit med anledning av insändaren om mötet i Tensta träff den 16 augusti:

Hej! Jag är också mamma och har precis som du fått nog av kriminalitet och dödsskjutningar i vår stadsdel. Och jag var på samma möte som du, som politiker och representant för Liberalerna. 

Det är inte min bild att politikerna pratade om ”vi och dom och attackerade somaliska föräldrar”. Men jag håller helt med om att mötet inte gav den dialog jag hade önskat. Vi måste som du säger prata MED varandra. Inte TILL varandra. Det är inte så lätt när man är mer än hundra personer i ett rum. 

För mig var det också väldigt frustrerande att många av talen hölls på somaliska

För mig var det också väldigt frustrerande att många av talen hölls på somaliska. Jag hade kommit för att lyssna och lära mig mer om er situation, men när språket var somaliska så förstod jag ingenting.

Men låt oss lägga mötet bakom oss och starta på nytt. Du hittar mina kontaktuppgifter på nätet. Ring mig eller maila, så träffas vi över en fika och pratar om trygghet i stadsdelen.

Ett annat sätt att påverka utvecklingen i Tensta och resten av Sverige är att gå med i ett politiskt parti. På partimöten diskuterar vi olika problem i samhället och bestämmer vilken politik som ska drivas. Nu i höst kommer vi att diskutera trygghet och skola på våra lokala möten. Du är hjärtligt välkommen!

Vänliga hälsningar,

Åsa Nilsson Söderström,
gruppledare för Liberalerna i Spånga-Tensta
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tomas Eriksson borde be om ursäkt

Inte ens när den exceptionella coronakrisen plågar hela samhället och i synnerhet Järvaområdet avstår den styrande majoriteten i Staden och Regionen från att skapa otrygghet för de boende i Järva.

Järva behöver inte marknadshyror

Centerpartiet och Liberalerna har i förhandlingar med regeringen stridit för ett införande av fri hyressättning, även kallat marknadshyror, i nybyggda hyresrätter. Om det förslaget går igenom kommer det sannolikt leda till hyreshöjningar på alla lägenheter, även de gamla. Det vore en katastrof för alla hyresgäster i Stockholm, inte minst här i Järva.

Våga ta snacket som förälder – porrfilter är ingen lösning

Till dig som är förälder och oroar dig för ditt barns internetanvändning.

Vi vill inte ha ”hårdare tag” i kollektivtrafiken!

Öka tryggheten för alla i Stockholms kollektivtrafik, istället för fler visiteringar och flera poliser, skriver företrädare för Vänsterpartiet i dagens debattartikel.