Med anledning av artikeln som visade att 2909 ungdomar har sökt sommarjobb i Järva i år skriver Anders Österberg och Elvir Kazinic en insändare.

När vi styrde Rinkeby-Kista fick alla som sökte sommarjobb det. Det handlar om att ge alla möjligheten att bidra efter förmåga till vårt gemensamma samhälle. Den nuvarande blågröna majoriteten väljer skattesänkningar för de rikaste på Östermalm istället för att satsa så att alla ungdomar kan få en fot in i arbetslivet.

Om vårt budgetförslag i stadsdelen hade gått igenom hade minst 24 miljoner mer kommit till välfärden. Det hade varit välbehövligt under covid-pandemin. Med vårt förslag hade Stockholm blivit lite jämlikare och lite rättvisare. Och alla unga i Rinkeby-Kista hade fått erbjudande att jobba i sommar.

Anders Österberg (S) riksdagsledamot
Elvir Kazinic (S) vice ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avarns ordningsvakter trakasserar EU-migranter

En dag när jag är på väg till Rinkeby Centrum blir jag vittne till ett scenario där två väktare från vaktbolaget Avarn beter sig hotfullt mot en underårig EU-migrant. De gör sig roliga över honom och hånskrattar provocerande.

Vad tänker politikerna göra?

Vad tänker politikerna göra för ungdomarna? Särskilt för de ungdomar som står…

Rädda planeten och skapa jobb

I takt med att klimathotet nu är ett faktum, anser Vänsterpartiet att förvaltningen bör utveckla nya metoder för att dra sitt strå till stacken för att rädda planeten och den biologiska mångfalden i vårt stadsdelsområde.

”Folket i Chile är inte i krig”

Folket är enat. Den internationella solidariteten har visat sig stark genom de hundratals protester som har hållits för Chile världen över. Vi står alla enade under ett krav: Vi kräver att den chilenska regeringen drar tillbaka de militära styrkor som tillsatts på gator och torg med omedelbar verkan.