Jag kräver att alla blir likvärdigt behandlade oavsett hudfärg. Det är inte ett mål vi ska nå om tio år eller en önskan. Förstå mig rätt – det är ett krav!

Varje dag, året runt sker kränkningar av olika slag. De kan vara fysiska eller psykiska, men oavsett är det lika illa. Många är vi med en mörkare nyans på huden som blir utsatta för rasism här i Sverige. Det är inte bara i USA det händer utan även här i landet ”lagom”.

Det är inte bara i USA det händer, utan även här i landet ’lagom’

Det kan vara ord som sårar eller slag som skadar. Frågan som många ställer är hur det kan få förekomma? Men svaret uteblir och i tystnaden kan våldet fortsätta.

Men nu 2020 är det stopp! Gränsen är nådd och det är dags att tydligare prata om rätt och fel. Det är egentligen inte så svårt. Vi är alla människor av kött och blod och ingen är mer värd än den andra.

Diana Adayson
årskurs 8, Enbacksskolan.
SO-verkstan i samarbete med Nyhetsbyrån Järva
 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rapport från Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte

På Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte konstaterades att ortens folk befinner sig under extrem press. Förutom alla våra vanliga problem i ett alltmer ojämlikt och segregerat samhälle har vi och våra grannar drabbats mycket hårdare än andra av både coronapandemins dödlighet och den ekonomiska kris som den har fördjupat.

Om DN Stockholm, orten och tryggheten

Jag var ute i Rinkeby och upptäckte de två kvinnorna nere i avgrunden, sådan terräng jag sett i amerikanska CNN-kanalen när flyktingar försöker nå den mexikansk-amerikanska gränsen. Tankarna for runt i huvudet. Var gör de där? Jag hann inte sträcka ut en hjälpande hand innan jag hörde kvinnans första ord:  – Vad tycker du om bron?

Gratis gym till alla!

I Sverige finns det många gym, men det behövs gratis gym i varje hus eller kvarter.

Sommarjobb till alla – om vi hade fått bestämma

Med anledning av artikeln som visade att 2909 ungdomar har sökt sommarjobb i Järva i år skriver Anders Österberg och Elvir Kazinic en insändare.