Arbetslösheten i Stockholm 2018 har minskat enligt TCO, jämfört med 2017. Trots det finns det många människor som fortfarande är arbetslösa och som har varit arbetslösa så lång tid. Det är svårt att få ett jobb på grund av att vissa företag inte vill anställa en person om den har varit arbetslös ett tag.

Jag är ett exempel. Tidigare har jag jobbat som personlig assistent åt ett företag i Rinkeby i nästan tre år, innan jag började studera på sfi. När jag blev arbetslös försökte jag söka andra jobb, men när jag väl sökte på en annons och skickade in mitt cv, så fick jag vänta jättelänge och oftast så sade de bara “tack för din ansökan, men tyvärr vi ha inte någon ledig plats. Vi ska kontakta dig om det blir något”.

Jag tycker att dagens arbetsmarknad har förändrats jättemycket och jag menar att det är orättvist. Du kanske undrar varför?  Därför att de anställer bara vissa människor. Säg att jag och någon annan person söker jobb samtidigt och vi skickar in cv och personligt brev med foto. På grund av att jag bär slöja blir jag oftast avvisad, medan de som inte är färgade eller har på sig någon typ av religiös huvudbonad har större chans att få jobbet.

Jag vill bara avsluta denna text med att säga att företag och organisationer ska vara öppna för alla människor och inte diskriminera eller utesluta människor på grund av deras utseende eller religion. På så sätt kommer arbetsmarknaden att blomstra.

Zainabi Ibrahim
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Grattis Elin, 90 år idag!”

Vi vill gratulera dig, Elin Söderblom i Husby, som idag fyller 90 härliga år! Du är den som alltid nyfiken sprider så mycket glädje och energi omkring dig.

Den egentliga kritiken av Träningpoddens avsnitt 197

Den 22 november släppte Träningspodden, som leds av TV-profilen Jessica Almenäs och Lovisa Sandström, ett avsnitt där Jessica berättar om en basketmatch hon spelade i Husby. Där beskriver Jessica bland annat Järvas damlag som läskiga, aggressiva och hotfulla, men diskussionen slutar inte där. 

Äldreboenden stängs och arbetsplatser försvinner

Flera äldreboenden har stängts i Järva sedan mitten på 1990-talet. Var finns ni som jobbade på äldreboendena i Akalla, Husby, Rinkeby eller Tensta? Är det någon som minns turerna kring skrotningen av våra äldreboenden?

Varför använder allmännyttan tillfällig arbetskraft?

En dag träffar jag en kille som arbetar med trädgårdsskötsel åt ett av de kommunala bostadsbolagen i Rinkeby. Han är från Chile, talar ingen svenska, och är här på tillfälligt arbetstillstånd. Varför använder sig de kommunala bostadsbolagen av tillfällig arbetskraft, när stadsdelen har så många boende som behöver arbete?