Arbetslösheten i Stockholm 2018 har minskat enligt TCO, jämfört med 2017. Trots det finns det många människor som fortfarande är arbetslösa och som har varit arbetslösa så lång tid. Det är svårt att få ett jobb på grund av att vissa företag inte vill anställa en person om den har varit arbetslös ett tag.

Jag är ett exempel. Tidigare har jag jobbat som personlig assistent åt ett företag i Rinkeby i nästan tre år, innan jag började studera på sfi. När jag blev arbetslös försökte jag söka andra jobb, men när jag väl sökte på en annons och skickade in mitt cv, så fick jag vänta jättelänge och oftast så sade de bara “tack för din ansökan, men tyvärr vi ha inte någon ledig plats. Vi ska kontakta dig om det blir något”.

Jag tycker att dagens arbetsmarknad har förändrats jättemycket och jag menar att det är orättvist. Du kanske undrar varför?  Därför att de anställer bara vissa människor. Säg att jag och någon annan person söker jobb samtidigt och vi skickar in cv och personligt brev med foto. På grund av att jag bär slöja blir jag oftast avvisad, medan de som inte är färgade eller har på sig någon typ av religiös huvudbonad har större chans att få jobbet.

Jag vill bara avsluta denna text med att säga att företag och organisationer ska vara öppna för alla människor och inte diskriminera eller utesluta människor på grund av deras utseende eller religion. På så sätt kommer arbetsmarknaden att blomstra.

Zainabi Ibrahim
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Äldreboenden stängs och arbetsplatser försvinner

Flera äldreboenden har stängts i Järva sedan mitten på 1990-talet. Var finns ni som jobbade på äldreboendena i Akalla, Husby, Rinkeby eller Tensta? Är det någon som minns turerna kring skrotningen av våra äldreboenden?

Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer

Nu höjer regeringen bostadsbidraget för barnfamiljer. Många hushåll har drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. För att nå ut till hushåll med svag ekonomi är bostadsbidraget en träffsäker förmån. Därför är det också en bra förmån för att ge ekonomiskt utsatta barnhushåll extra resurser. Detta är bra för många i stadsdelarna i Järva.

Om DN och bevakningen av orten

I ett tidigare inlägg här reagerade jag på att DN i en artikel gjort det till en lek för läsarna att gissa vilka stadsdelar i huvudstan som var ”värst” smittade. Ja, det stod värst i rubriken. Inte mest drabbade, vilket empatiska journalister skulle ha skrivit.

Trängseln på bussarna i Järva måste få ett slut!

I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt!