Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta fördelar 1,8 miljoner i föreningsbidrag, om förvaltningens förslag antas vid stadsdelsnämndens möte på torsdagskvällen. Det är mindre pengar än förra året, men tre gånger så mycket som i Rinkeby-Kista.

Totalt har 21 föreningar ansökt om 6,9 miljoner kronor i föreningsbidrag. Nämnden har avsatt 2 miljoner och i första vändan delas 1,8 miljoner ut.

Två ansökningar, från Röda korset och Tensta kvinno- och tjejjour, har inte kommit in i tid. Men eftersom olika uppgifter förekommit på Stockholms stads hemsida, så anser förvaltningen att deras ansökningar ändå ska behandlas av nämnden.

En ansökan, den från Tensta kvinno- och tjejjour, måste beredas ytterligare och kommer tas upp vid nämndens möte den 7 mars.

Följande föreningar föreslås få bidrag:

Verdandi 840 000 kr
Somaliska föräldrar och modersmålsförening 260 000 kr
Internationella Bekantskaper 150 000 kr
Järva Folkets park 100 000 kr
Tensta 4H-Klubb 100 000 kr
The Global Village 100 000 kr
Spånga Blåbandförening 100 000 kr
Tensta familjer och ungdomsförening 50 000 kr
Spånga Trygghetsringning 40 000 kr
Spånga Folkdansgille 20 000 kr
Spånga Medborgarhusförening 10 000 kr
Geesgud 10 000 kr
Gulan förening 10 000 kr
Tensta Unga örnar 10 000 kr

Följande föreningar föreslås få avslag:

Röda Korset
Vasalund Stockholms IF
FINU – Integration och mångfaldsutveckling
Järva kultur och idrottsförening
Tensta United IS
Svensk Marockansk mångkulturell förening Atlas.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ulriksdals Värdshus bjöd mammorna på sagolik jullunch

Fryshusets stödverksamhet Barn till ensamma mammor bjöds på ett klassiskt julbord på Ulriksdals Värdshus.  – Mammor är det viktigaste som finns i hela världen, samhället skulle inte överleva utan mammor, säger restaurangchefen Fanny Sturén.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 25. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.

Motståndet växer mot de nya byggplanerna på Järvafältet

Det finns planer på att bygga 700 nya lägenheter längs en ny väg mellan Akalla och Kista, vid Husbys södra kant mot Järvafältet. – Det här är ett förödande förslag som bara måste stoppas. Snart finns inget kvar av Järvafältet, säger Arne Johansson från Norra Järva Stadsdelsråd.