Polishelikopter

Vid tolv-tiden under söndagen larmades polisen om sammandrabbningar mellan ett 100-tal personer vid Ärvingehallen i Kista. Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva ska personerna som var inblandade i händelsen vara fotbollshuliganer.  

Vid 12.30 idag tog larmcentralen emot flera samtal om att ett stort antal personer slåss vid Ärvingehallen i Kista. Det ska ha rört sig om ett 100-tal maskerade personer, häften klädda i svarta tröjor och hälften i vita.

När polisen väl var på plats var personerna borta, enligt vittnen ska många av de inblandade ha lämnat i bilar. En person påträffades dock skadad på plats. Skadeläget i området är än så länge oklart och inga tillhyggen har synts.

Vittnen berättar för Nyhetsbyrån Järva om att det ska ha rört sig om fotbollshuliganer som bråkade med anledning av derbymatchen mellan Hammarby och AIK, som äger rum klockan tre under söndagen. Samma vittnen ska också ha sett flera av de inblandade springa in mot Kista Träff och Kista torg.

Polisen pratar med vittnen i området och kontrollerar om det eventuellt finns fler skadade. Polishelikopter är också på plats och söker området.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.

Somalias nationaldag firades på Knutby bollplan

Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.

Kista bibliotek släpper podd

Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.

Mer om viruset – länkar med information på andra språk

Coronaviruset är nu spritt i hela det svenska samhället, åtminstone i Stockholm och andra stora städer. Mer är 1 000 personer är smittade och sju patienter hade dött fram till måndag eftermiddag.