Polishelikopter

Vid tolv-tiden under söndagen larmades polisen om sammandrabbningar mellan ett 100-tal personer vid Ärvingehallen i Kista. Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva ska personerna som var inblandade i händelsen vara fotbollshuliganer.  

Vid 12.30 idag tog larmcentralen emot flera samtal om att ett stort antal personer slåss vid Ärvingehallen i Kista. Det ska ha rört sig om ett 100-tal maskerade personer, häften klädda i svarta tröjor och hälften i vita.

När polisen väl var på plats var personerna borta, enligt vittnen ska många av de inblandade ha lämnat i bilar. En person påträffades dock skadad på plats. Skadeläget i området är än så länge oklart och inga tillhyggen har synts.

Vittnen berättar för Nyhetsbyrån Järva om att det ska ha rört sig om fotbollshuliganer som bråkade med anledning av derbymatchen mellan Hammarby och AIK, som äger rum klockan tre under söndagen. Samma vittnen ska också ha sett flera av de inblandade springa in mot Kista Träff och Kista torg.

Polisen pratar med vittnen i området och kontrollerar om det eventuellt finns fler skadade. Polishelikopter är också på plats och söker området.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta marknad firar 30 år

– Gemensamt förklarar vi Tensta marknad öppnad! Stadsdelsnämndens ordförande Sus Andersson, MP,…

Imenella tar över Kulturhuset

Dansaren och artisten Imenella tar över Kulturhuset under sista helgen i oktober, om du inte orkar vänta kommer ett smakprov redan ikväll. Hon bjuder på konsert och dansworkshop tillsammans med sin feministiska dansgrupp Unruly. 

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Årets Järvavecka blir digital och sänds live från Rinkeby

Järvaveckan 2021 blir nationell​ och sänder live från en studio i Rinkeby, skriver Global Village i ett pressmeddelande. Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter.