Duvor på en gren ovanför parkbänken.

Träden längs Tenstagången blir beskurna en gång om året. Men en gren tillåts vara kvar år efter år. Just där sitter kvarterets duvor och släpper sitt träck rakt ner på parkbänkarna som är placerade precis under.
 – Ingen kan sitta där. Varför beskär de inte trädet? De kan lika gärna ta bort bänkarna annars, säger Avram Lazaridis.

Redan förra året uppmärksammade Panayotis Hatzipavlis, en av Avrams vänner, detta problem. Panayotis Hatzipavlis konstaterade att ingen kunde sitta på de nya bänkarna för de var så fulla av fågelskit. Nu när våren och värmen kommer så blir problemet akut. Bänkarna räcker inte till.

Den som ansvarar för stadsmiljön i Spånga-Tensta är Suzanne Fyffe.
 – Ja, jag vill inte skylla ifrån mig, men bänkarna är Trafikkontorets ansvar.

Vem ansvarar för träden då?

 – Alla torgytor ansvarar Trafikkontoret för. Jag skulle inte placera en bänk under ett träd, men å andra sidan, är det kanske skugga man söker om det är mycket varmt.

Suzanne Fyffe säger att det kan vara andra miljöskäl till att grenen behållits.
 – Är det en stor gren kanske trädet skadas om den sågas av.

Stadsdelens enhet för stadsmiljö har regelbundna möten med Trafikkontoret.
 – Ja, det är en del fördelningar, så vi behöver prata ihop oss om vem som gör vad. Vi har möte redan den 11 maj och då ska jag ta upp frågan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
En parkbänk totalt nedsmutsad av fågelskit.
Duvor på en gren ovanför parkbänken.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0). 

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.

Mer om ungdomshuset Reactor

Besiktningen som gjordes av ungdomshuset Reactor visar att bara en del av…

”Det är bortkastade pengar”

Avraam Lazaridis är rinkebybo och vice ordförande i Rinkeby-Kista råd för funktionshinderfrågor. Han har sett den nya trappan i Rinkeby,  – Det ser inte bra ut alls, den är inte tillgänglig. Det är bortkastade pengar.