När jag läser de svar som Thomas Eriksson (MP), ansvarigt regionråd för att bland annat rulltrappan i Rinkeby ska fungera, ger till Nyhetsbyrån Järva blir jag först förvånad. Sedan förbannad.

Från Järvafältet och inte minst Rinkeby reser det varje dag undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, busschaufförer, pedagoger i förskolan, lärare och så vidare till jobbet. Yrken som är mycket viktiga nu under coronaviruset. Då svarar Thomas Eriksson till Nyhetsbyrån Järva att han inte kände till att rulltrappan i Rinkeby står still. Han kände inte ens till att den var sönder. Eriksson har inte bemödat sig att följa nyhetsrapporteringen från ett område som är beroende av tunnelbanan. Det är så otroligt arrogant.

Fixa rulltrappan genast så att folk inte trängs i hissen

Mitt råd till honom är att fixa rulltrappan genast så att folk inte trängs i hissen. Det är viktigt för Stockholm och Sverige nu. Eriksson – ta ditt ansvar.

Ordföranden för Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd borde också ryta ifrån och visa att han bryr sig om rinkebyborna, men det kanske är för känsligt eftersom de styr Stockholmsregionen tillsammans.

Elvir Kazinic (S), vice ordförande Rinkeby-Kista
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trafikverket bryr sig inte om Järvas cyklister

Mellan södra Järva och köpcentrumen i Barkarby/Veddesta tar det en kvart att cykla. Kanske en timme att gå. Om det inte vore för att Trafikverket stänger av gång- och cykelförbindelserna för att bygga världens dyraste motorväg, Förbifart Stockholm.

Öppen vädjan till Trafikkontoret!

Snälla, gör den offentliga toaletten i Akalla by kostnadsfri på dagtid!  Nu börjar säsongen då tusentals besökare i olika åldrar från hela Stockholm kommer till Akalla by, och inte har möjlighet till att besöka en kostnadsfri toalett för allmänheten.

Det finns redan cykelbanor mellan Kista och Akalla

Kan inte låta bli att kommentera Viktor Arnells insändare om Förbifartsbygget som bedrivs utan hänsyn till gående och cyklister. För samtidigt ser jag i en av reklamtidningarna att stan tänker bygga gång- och cykelbana längs Norgegatan.

Leanders jul blir en jul med tomtar, men utan gran

I somras skrev jag om en tillvaro där man var hänvisad till att träffa folk utomhus och undrade hur det skulle bli i jul. Nu klarnar det. Vi vågar nog bjuda hem sonen. Han jobbar hemifrån och har inte träffat en käft på flera veckor, men fler gäster blir det inte.