Under höstlovet kokade det av aktivitet i Ungdomens Hus, Rinkeby. Mellan 75 och 120 barn och ungdomar deltog i årets Rinkeby Multi Sports Camp.

De flesta prövade både klättring, basket, fotboll, löpning, frisbee-golf, crazy ball, karate, dans, schack och poesi. Om varje gång någon prövar en aktivitet räknas så blev det nästan fyra tusen ”starter” under veckan.
Barnen fick 1 poäng för varje sport de testade, en poäng till om de verkligen försökt, och sen kunde de få en tredje ”kompis-poäng” om de var extra trevliga mot sina medtävlare. Till exempel att heja på barn som klättrar, passar i basket och fotboll och så vidare.

Alla barn som uppnådde mer än 20 poäng fick bad-biljetter. De flesta skulle gå till Tensta Simhall, men några sade att de tänkte gå till Husbybadet.
Maximal poäng var 33. Det trodde arrangörerna inte någon skulle uppnå. Det var en stor miss. På fredagen hade hela 18 deltagare nått maximal poäng. Men eftersom det bara fanns tre pokaler behövdes en avgörande tävling. Det blev barn-loppet i Tensta Rinkeby Grass Run.

Sammanlagt betydde det att Towba vann Rinkeby Multi Sports Camp, Rayan tog andraplatsen och Nubaid blev trea.

Där var Rayan snabbast på 2,8 km med Nubaid Rahman som tvåa och Towba som trea. Sammanlagt betydde det att Towba vann Rinkeby Multi Sports Camp, Rayan tog andraplatsen och Nubaid blev trea.

Samtidigt gick 5-km loppet Tensta Rinkeby Grass Run. Där vann Nubaids storebror Mansib Rahman för fjärde månaden i rad.

Med ett lopp kvar att springa för året tog Mansib äntligen över täten i kampen om de 10 000 kronor som går till slutsegraren. Nu har han fem poängs försprång i poängligan.  I nästa lopp måste han bara hålla sig före Mårten Westberg (skrivande) för att ro hem de 10 000 kronorna för 2019 års totalseger.  

Tvåa blev sensationellt Abdiaziz Osman, en 16-årig fotbollsspelare från Tensta. Det här var Abdiaziz andra lopp, men det första han inte vunnit. Däremot vann han 500 kronor i ett vad om att slå Mårten. Abdiaziz hade nämligen feriejobbat som tränare under Rinkeby Multi Sports Camp. Då hade de andra tränarna noterat hans ovanligt stora talang för löpning.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bara sex är inte nog för Akropol

Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå.  Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

Binta tränade basket med Husbys unga i helgen

Binta Drammeh har spelledigt från basketligan i Lettland och ledde istället Husby Basketball Camp i Husbyhallen i helgen. – Det är något jag velat göra i flera år, ge tillbaka till Husby.

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Som United arrangerar fotbollsläger i Rinkeby

Under fem veckor bjuder Som United in till fotbollsläger för både pojkar och flickor mellan åldrarna 6–18 år, på plats i Rinkeby.