Sedan tre år har Tensta gymnasium stått tomt och ingen vet vad som ska hända med Tensta Träff. Bara biblioteket har hållit ställningarna och erbjudit ett vardagsrum för trångbodda tenstabor som vill läsa, låna och studera. 

Gymnasieområdet med Tensta Träff invigdes 1984 som ett levande centrum för utbildning och kultur och var i många år stadsdelens stolthet. Att området utarmats och förfallit har politiska orsaker och beror inte på att behovet av kultur, föreningsliv, utbildning och framtidstro har minskat i Tensta. Tvärtom.

Lokalerna behöver rustas upp efter 35 års slitage, men vi socialdemokrater vill att de sedan åter ska fyllas av liv och framtidsdrömmar. Här ska nya generationer ta del av bildning och kultur, och själva utöva kultur och demokrati.

Deras förslag är inte att tillfälligt evakuera biblioteket, de vill permanent pressa in det i Livstyckets lämnade lokaler

Den grönblå majoriteten däremot vill ta chansen att spara pengar och nedrusta Tensta ännu mer. Deras förslag är inte att tillfälligt evakuera biblioteket, de vill permanent pressa in det i Livstyckets lämnade lokaler. Den föreslagna flytten av biblioteket är ett hugg i stadsdelens hjärta som vi socialdemokrater i Tensta aldrig kommer att acceptera.

Om det på riktigt är viktigt att samlokalisera biblioteket och medborgarkontoret så kan det mycket väl ske i Tensta Träff. Det kan vara en bra idé. Men ett rymligt och påkostat bibliotek ska fortfarande vara grunden i det förnyade kultur- och föreningshus som socialdemokraterna i Tensta kommer att strida för.

För Tensta s-förening
Mohamed Nuur, ordförande
Björn Erdal, sekreterare
Amal Ali, ledamot
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det finns redan cykelbanor mellan Kista och Akalla

Kan inte låta bli att kommentera Viktor Arnells insändare om Förbifartsbygget som bedrivs utan hänsyn till gående och cyklister. För samtidigt ser jag i en av reklamtidningarna att stan tänker bygga gång- och cykelbana längs Norgegatan.

Vad viruset också kan göra

För oss i Sverige – inte minst här i Järva – som drabbats så hårt av coronapandemin, kan det vara hugnesamt att läsa om Färöarna, där viruset rent av räddar livet på valarna och faktiskt också far ganska skonsamt fram mot befolkningen.

Järva behöver en vision som inte bara är tomma ord

Det är stor skillnad på att arbeta FÖR något istället för att arbeta MOT något. I det ena fallet finns en positiv vision som fler vill vara en del av och bidra till, medan det i det andra fallet formuleras ett gemensamt ”problem” som alla vänder sig emot, utan att egentligen ha någon lösning.

Ett brev till en vän i coronans tid

Hej, min kära vän! Jag vill berätta för dig en sak och det här har gjort så att jag har tappat hoppet om studenten och allt annat i år. Om du inte visste så har vi drabbats hårt av Covid-19 som är ett coronavirus.