De flesta ungdomar vill jobba några veckor på sommaren. Då får de lite egna pengar att spendera. Sommarjobbet ger också en bra kontakt med arbetsmarknaden och blir en merit när de söker arbete efter studierna. Men i år får inte alla söka.

Stockholms stad har i år ändrat reglerna för sommarjobb så att de som i år fyller 19 inte får något erbjudande. Detta skedde sedan ansökningstiden gått ut! I Rinkeby-Kista innebär det att över 440 ungdomar inte längre ingår i målgruppen för sommarjobb. Detta under ett år då många arbetsplatser som normalt tagit emot sommarjobbande ungdomar har stängt på grund av covid-19.

De som fyller 19 i år får inte något erbjudande

För oss S-ledamöter i stadsdelsnämnden är det svårt att förstå varför åldersgränsen ändrats. Vad ska ungdomarna göra i stället? Fritidsaktiviteterna som erbjuds är begränsade eftersom Ungdomens Hus varit stängt hela våren. Nu erbjuds mobil verksamhet till ungdomarna, men det kan inte jämföras med att ha en lokal att gå till i synnerhet om det skulle bli dåligt väder.

En sådan här åtgärd slår extra hårt mot ungdomar i Rinkeby-Kista

Som vanligt slår en sådan här åtgärd extra hårt mot ungdomar i Rinkeby-Kista, vars föräldrar ofta saknar arbetsgivare som kan erbjuda de anställdas barn ett sommarjobb!

Elvir Kazinic (s)
Vice ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det är dags att rusta upp Människans träd

Panayotis Hatzipavlis har skrivit till berörda förvaltningar och makthavare om att Tenstas sista varumärke, väggmålningen Människans träd, behöver restaureras.

Många från Järva måste helt enkelt vara på jobbet

Den kris vi ser nu med Corona kommer vara en svår utmaning för vår stad. Vi som bor och verkar här i Järva ser stora behov. De senaste dagarna har Järva drabbats extra hårt av Coronaviruset, med flera dödsfall.

Innerstadsblues, eller Gräset är grönare på Järva

Kompisen och jag pratar någon timme i telefon då och då från våra isoleringar. Jazzkatten bor på Söder, i ett av de mest eftertraktade kvarteren nära Mariatorget. Lägenheterna snittar ett kvadratmeterpris på 90 lakan.

Polisen avvisar EU-migranter från Hindertorpsparken

En familj EU-migranter blev avvisade av polisen förra veckan från Hindertorpsparken i Rinkeby när de skulle laga mat. De hade släpat vatten till matlagningen på kvällen för att kunna laga och äta varm mat tillsammans, efter en dags arbete med tiggeri.