en cirkusartist hoppar högt i luften

Det blev bara en exklusiv visning av cirkusföreställningen Gården som spelades på Axbyplan i Rinkeby i fredags. Men vilken föreställning det var! Vuxna och barn i alla åldrar skrattade, skrek och drog efter andan när artisterna balanserade, klättrade och flög mellan husen.

Med avancerade balansnummer, höga hopp och volter flyttade sig cirkusartisterna fram och tillbaka över gården. De klättrade på varandras axlar, på lekplatsen, träden och fasaderna och fick publiken att röra sig efter dem, i takt med den suggestiva livemusiken. Det var 45 minuter av total magi när alla bekymmer fick försvinna för en stund.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart

Efteråt blev det mingel och dans på gräsmattan runt hörnet. Men när rinkebybor och tillresta samlades för att se showen dagen efter, på lördagen, fick de beskedet att föreställningen var inställd. En av artisterna hade testat positivt för covid 19.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart. På Facebook skriver arrangörerna att de hoppas kunna hitta ett annat tillfälle. De uppmanar också besökare som sett showen under fredagen att hålla avstånd och vara försiktiga. Det fanns särskilda corona-värdar på plats, både under föreställningen och efteråt, som uppmanade till avstånd och även bröt musiken vid ett tillfälle för att få folk att sprida ut sig.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 30: Live från häktet

Dom tog min dator och min telefon. Allt jag hann göra var att ringa morsan och dra en lögn om att jag ska ta en sista minuten till Grekland för att rensa huvudet. Hon vet att jag mår fett dåligt så hon sa inget, bara att jag skulle köpa någon olja, som att den inte finns här. Aicha kommer koka när hon får veta att jag fick åka bara sådär. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Runstenarna på Järvafältet berättar om historien

Vad säger oss runstenarna på Järvafältet? Det skall mana (oss att) minnas männen medan människor leva! ᚦᛁᛏ ᛋᚴᛅᛚ ᛅᛏ ᛘᛁᚾᚢᛘ ᛘᛅᚾᛅ ᛘᛁᚦᛅᚾ ᛘᛁᚾ ᛚᛁᚠᛅ (ðet skal at minum mana meðan men lefa) Så står det på en runsten i Runby i Upplands Väsby inte långt från Järvafältet.

Ytterligare en bok som exploaterar sorgen

Diamant Salihus skildring av den organiserade brottsligheten i Järva har fått lysande recensioner på kultursidorna i landets stora tidningar. Men Rashid Musa är inte överens med dem som hyllar boken Tills alla dör.

Mizeria, del 19: Vitaminlös multivitamin

”Samir skulle inte göra något fel. Han vet att det inte finns någon med kraftigare spionagemetoder än en svartsjuk ortenguzz. En ortenguzz hade kunnat lösa Palmefallet på en kvart via Instagram. Men det betyder inte att han är en grabb som är redo, jag vill inte se dig eller din kompis omkring honom.” Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.