en cirkusartist hoppar högt i luften

Det blev bara en exklusiv visning av cirkusföreställningen Gården som spelades på Axbyplan i Rinkeby i fredags. Men vilken föreställning det var! Vuxna och barn i alla åldrar skrattade, skrek och drog efter andan när artisterna balanserade, klättrade och flög mellan husen.

Med avancerade balansnummer, höga hopp och volter flyttade sig cirkusartisterna fram och tillbaka över gården. De klättrade på varandras axlar, på lekplatsen, träden och fasaderna och fick publiken att röra sig efter dem, i takt med den suggestiva livemusiken. Det var 45 minuter av total magi när alla bekymmer fick försvinna för en stund.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart

Efteråt blev det mingel och dans på gräsmattan runt hörnet. Men när rinkebybor och tillresta samlades för att se showen dagen efter, på lördagen, fick de beskedet att föreställningen var inställd. En av artisterna hade testat positivt för covid 19.

Om och när Gården kommer att spelas igen är oklart. På Facebook skriver arrangörerna att de hoppas kunna hitta ett annat tillfälle. De uppmanar också besökare som sett showen under fredagen att hålla avstånd och vara försiktiga. Det fanns särskilda corona-värdar på plats, både under föreställningen och efteråt, som uppmanade till avstånd och även bröt musiken vid ett tillfälle för att få folk att sprida ut sig.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Succé när Scala Komedi stand up kom till Tensta Träff

Det var en grym kväll när komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas, Daniel Sanchez och Jonathan Rollins kom till Tensta. Publiken drogs med i deras roliga historier, som innehöll allt från att byta namn till att sitta på arbetsförmedlingens informationsträffar.

Gå bara, del 11: Medelhavet – En gravplats utan minnesmärken

Det här är del 11 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Vägen bort från helvetet i Libyen går över Medelhavet. I en liten överlastad båt reser Abdi tillsammans med 30 andra på stormiga vågor, över dödens hav, mot Europa.

Infinite Mass valdes in i Hall Of Fame

Stenhård politisk rap från Rinkeby finns nu representerad i Swedish Music Hall Of Fame sedan Infinite Mass valdes in i sällskap med andra storheter som Georg Riedel och Karin Dreijer. Infinite Mass tackade sina fans för att ha tagit dem dit de är idag.

En bok för hyresgäster som vägrar renovräkas

Att vara hyresgäst är att vara utsatt. Ombildningar och privatiseringar av allmännyttan står högt upp på den politiska dagordningen. Det finns värdar som driver bort hyresgästerna med regelrätta trakasserier och andra härskartekniker. Renovräkt! Hyresvärdars makt(spel) och hur du tar striden är en handbok för dig som vill göra motstånd. Vi har läst den.