skärmdump på det digitala nämndmötet i Spånga-Tensta
Spånga-Tensta stadsdelsnämnds möte.

Sammanträdena i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd går numera i en rasande fart. Ordförande Annika Fribergs stämma hörs oavbrutet.” Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!”
Och så klubban i bordet och över till nästa punkt.

Sammanträdet började 18.00. Av de 24 punkter som fanns på dagordningen till den öppna delen av mötet blev det stopp vid två tillfällen.

Punkt 5 behandlade den motion som vänsterpartiet har lagt i kommunfullmäktige, om att skapa ett kultur- och föreningscentrum i Tensta gymnasium och Tensta träff. En motion som ligger i linje med den skrivelse som V, S och Fi tidigare fört fram i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Förvaltningen hänvisade därför i sitt svar till vad de hade svarat på den skrivelsen. ”Förvaltningen delar intentionerna i motionen om behovet av en hållbar utveckling av området för att öka tryggheten i och attraktiviteten av området.” Inte mycket mer än så.

I Rinkeby-Kista kan medborgarna skicka in skriftliga frågor till nämnden, men det kan man inte i Spånga-Tensta 

– Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!
På den här punkten reserverade sig oppositionen.

SD har i kommunfullmäktige motionerat om att anlägga fler koloniområden, och motionen kom på remiss till Spånga-Tensta. Förvaltningen delade motionens andemening, men menade att det finns ”praktiska och ekonomiska svårigheter” som försvårar en implementering av motionens förslag. Här var det SD som reserverade sig.

Annars klubbades dagordningen igenom endast med enstaka kommentarer. Det går undan. I Rinkeby-Kista kan medborgarna skicka in skriftliga frågor till nämnden, men det kan man inte i Spånga-Tensta. Någon diskussion om även Spånga-Tensta ska ge sina medborgare samma möjlighet fördes inte.

Till nästa nämnd vill jag få information om Sociala insatsgruppens arbete

Avslutningsvis bad Rashid Mohamed, V, om ordet:
– De senaste tiden har dödsskjutningarna ökat i vårt område, i Stockholm och i Sverige. Till nästa nämnd vill jag få information om Sociala insatsgruppens arbete och hur man arbetar med dem som vill lämna kriminaliteten.

Ordförande Annika Friberg, M, vände sig direkt till den avgående stadsdelsdirektören:
– Kan vi ta med oss den frågan, Toni?
– Absolut. Det är taget.

Toni Mellblom, som slutar som stadsdelsdirektör efter mindre än ett år, och går över till Rinkeby-Kista istället, tackades av. Han lämnar över till Victoria Callenmark, som varit biträdande stadsdelsdirektör sedan 2019. Nämndens ledamöter hann också hurra för Anna Birgersson, nämndsekreterare, som nyligen fyllt år.

Och 18.24 var det öppna mötet slut.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den misshandlade unge mannen dog av sina skador

Natten till den 1 juli hittades en svårt skadad ung man på Skäftingebacken i Tensta. Nu har mannen avlidit av sina skador och polisen ber allmänheten om tips.

Man misstänkt för våldtäkt gripen i Tensta

Enligt uppgifter i Aftonbladet fick polisen larm om att en kvinna blivit våldtagen utomhus i Tensta vid 23.15 på onsdagskvällen. En halvtimme senare greps en misstänkt gärningsman.

Jalla, jalla – bostad åt alla!

Regnet kom i samma stund som demonstrationen till hyresrätternas försvar inleddes på Sergels torg under måndagskvällen. Men efter bara några minuter hade det blåst förbi och hundratals demonstranter från Stockholms olika förorter klev ut på plattan med sina skyltar och banderoller. 

Bombskyddet på plats i Rinkeby

På torsdagseftermiddagen var det stort polispådrag på Axbyplan i Rinkeby. Nationella bombskyddet var på plats för att undersöka ett misstänkt föremål i en väska i en källarlokal.