Alla i byn känner Dikran. Hans företag Rinkeby Glas & Lås har funnits i byn sedan 1983 och har växt kraftigt sedan dess. Dikran tackar sina stamkunder för att affärerna går så bra.
– Vi ökade omsättningen med runt 50 procent  det första året – och andra året samma sak, ler Dikran Dison, ägare av Rinkeby Glas & Lås AB.

Dikran kom till Sverige som 14-åring, från början bodde han i Södertälje och sedan i olika delar av Sverige. Dikran gjorde vapenfri militärtjänstgöring som ungdomsledare. Efter värnplikten körde han buss för att slutligen parkera i Rinkeby år 1982.

– Min bror öppnade den första livsmedelsbutiken här. Den hette Demir’s Livs och på  Dagens Nyheters konsumentsidor kunde man läsa ”Demirs Livs leder grönsaksligan”.  På den tiden brydde sig inte de stora livsmedelskedjorna om mat från invandrarländer. 

– Jag blev delägare i frukt- och grönsaksstånden i Rinkeby Centrum, men ganska snart fick jag ont i mina armar. Vi hade kunder från hela Stockholm. Jag fick gå till naprapat, men en dag funkade det inte längre och jag fick byta bana, säger han.

Han fick en idé och ett erbjudande att ta över om en lokal i Rinkeby.

 – Jag växlade om till lås och glasbranschen Vi utvecklade konceptet, satsade på nya maskiner och gick på mässor. Av våra leverantörer fick vi hjälp, kunskap och bra priser. Så vår verksamhet växte, vi brukar skoja att vi har två ben, ett glas och ett lås, ler Dikran kryptiskt. 

Rinkeby Glas & Lås gör allt från lås, nycklar, bilglas, stenskottslagningar och stora affärsfönster. Man ramar även in gamla persiska mattor som folk gör om till tavlor.

 – Just när coronan slog in förra året så stängde vi i en månad. Vi kände många som har dött och många började skydda sig och tänka till, men för oss har det fortsatt ganska bra. Vi kan inte marknadsföra oss för mycket eftersom vi inte vill ta jobb som vi inte hinner med, konstaterar Dikran, som fyllde  60 år i vintras. 

– Vi har våra stamkunder och är nöjda. 

FAKTA
Rinkeby Glas & Lås AB
Rinkeby torg 8
Mån-fre: 09 -18, Lör: 11-16
Telefon: 070-760 78 78
Jour: 08-36 30 2

E-post: rinkebyglas@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vill du spela huvudrollen i en film?

Vill du provfilma? Ahmed Abdullahi ska göra en långfilm och söker kvinnor med somaliskt ursprung, som förstår somaliska, till huvudrollen.

Dags för Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik

Trött på medias rapportering från orten? Är du intresserad av vad som händer i samhället? Tycker du om att skriva? Vill du bli reporter i Järva? Gå vår grundkurs i praktisk lokaljournalistik!

Äntligen möjligt att boka bröllopsfest igen!

Glädjen i Saffaa’s Kök & Event i Akalla är på topp nu när regeringens restriktioner för allmänna sammankomster avvecklas från och med den 29 september 2021. Redan ikväll öppnar de sin festsal för bokningar.

Nyhetsbyrån Järva söker säljare

Vi söker dig som vill jobba som säljare åt Järvas egen lokaltidning. Vi tror att du är en säljare med rötterna i Järva eller kanske en student med bra koll på området. Du vill tjäna extra pengar och samtidigt bidra till en rättvis bevakning av orten.