”Kan du öppna?”

Nej, jag har ingen nyckel. Jag är bara på besök för att skriva om den nya, supermoderna tvättstugan på Rinkebysvängen. Kvinnan har råkat stänga dörren till tvättrum 7 bakom sig. Där inne finns hennes tvätt i maskinen, men även hennes hemnyckel och mobil.

Välkommen till HSB Stockholms hyresfastigheter. For english, press 9…

Jag ringer till hyresvärdens kontor. ”Välkommen till HSB Stockholms hyresfastigheter. For english, press 9…” Det är stängt efter 16.30 och klockan är 17.05.

Jag ringer jouren. ”Nej, vi rycker inte ut om det är självförvållat. Hon får vänta tills nästa hyresgäst kommer och tvättar klockan 19.”

Men tvättstugan är tom, ingen annan tvättar nu. De här nya tvättmaskinerna, som ska tvätta utan tvättmedel, är inte populära. Hyresgästerna tycker inte att kläderna blir rena. Tänk om ingen kommer.  Kan du se om det är bokat klockan 19?

”Nej, vi är ett fristående företag och kan inte se det.”

Inne i tvättrum 7 ringer hennes mobil. Hon har inte bott i Sverige så länge och bor tillsammans med en kompis. Men kompisen är inte hemma. Kanske är det hon som ringer.

Vill du låna min mobil? Hon rycker på axlarna.

”Jag minns inte numret.”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inga läkartider, men 2,2 miljarder i vinst

Nya chefen för vårdcentralen i Tensta uppmanar Tenstaborna att lista sig där. Fler patienter ger mer pengar och bättre vård, säger hon. Det stämmer naturligtvis. Men när folk ringer till vårdcentralen finns inga lediga läkartider. Och akuten i Tensta stängdes för länge sedan. Det är ont om pengar, säger verksamhetschefen.

”Jag tar med mig det här”

Trafikkontoret, en av stadens centrala förvaltningar, var på besök när Kista-Rinkeby hade…

Vilka är det som bestämmer?

Ungdomshuset Reactor ska stängas och verksamheten flyttas till mindre kontorslokaler i Husby…

Jag är faktiskt lite nervös

Jag har världens roligaste yrke, i en bransch som krymper. Fler journalister…