Panayotis Hatzipavlis minns hur det var en gång.

Till statsminister Stefan Löfven

Jag har läst i Expressen den 9 april att patienter över 80 år inte ska få intensivvård (och således kommer att dö) under rådande pandemi. Och om spridningen blir värre kommer även de som är över 70 att offras.

Men Stefan, om det blir värre kommer de multisjuka som är över 60 inte heller att få intensivvård, allt enligt ett dokument som Aftonbladet fått ta del av. Detta är ett skräckscenario för Sverige, men redan verklighet i andra länder.

Man säger att det är bedömningar som ska göras först när det råder brist på intensivvårdsplatser.

Statistiken visar att, tills igår har 22082 smittats av coronavirus i hela Sverige. Av dem kommer 8334 från Stockholm. Man tror att runt den 1 maj var en fjärdedel av stockholmarna smittade. Om det här fortsätter kommer vi inte att  kunna hantera situationen.

Kände du till innehållet i det här dokumentet som läckte ut?

Vilka är ansvariga? Vilka har fattat beslutet? Och vem ska ge order för att detta inte ska fortsätta?

Kände du till innehållet i det här dokumentet som läckte ut? Visste regeringen om det? Har ni godkänt innehållet? Och vad gör oppositionen?

Vi gamla har bidragit till att bygga landet och nu riskerar vi att offras om situationen försämras. Min vän Osman, 79 år, säger att han vill inte dö i corona. ”Det är Guds vilja när ska jag dö.”

Vi pensionärer har byggt det här landet och därför borde politikerna se till att vi får leva den tid vi får

Vi pensionärer har byggt det här landet och därför borde politikerna se till att vi får leva den tid vi får. Mina barnbarn behöver mig.

När det gäller mig själv, Stefan, så har jag bidragit till det som är Sverige idag. Jag kom till Sverige när jag var 23 år. Efter några månader fick jag uppehållstillstånd och arbetstillstånd och efter sex dagar hittade jag själv mitt första arbete. Jag fick inget barnbidrag, Stefan, och jag har inte belastat skolsystemet. Jag har varken fått tandvård eller sjukvård under uppväxten. Jag kom hit färdig för arbetslivet. Jag har dessutom varit aktiv i föreningslivet i över 40 år och jag har hjälpt hundratals människor.

Jag hoppas och önskar att i Sverige inte ska bli som andra länder. Men när jag läste om hur sjukvården prioriterar blev jag orolig. Vilket ansvar har ni politiker? Strider inte de här besluten mot lagen? Siffrorna över antal döda och smittade tyder på att era beslut om åtgärder inte var de rätta.

Stefan Löfven, vilka är socialdemokratins principer? Alla människors lika värde? Jämlikhet? Trygghet?

I vårt Sverige ska ingen hållas tillbaka och ingen ska lämnas att dö.

Med vänlig hälsning
Panayotis Hatzipavlis, tenstabo sedan 48 år
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Min dröm var att en gång få tävla i Ortens bästa poet

Jag började skriva poesi på grund av Ortens bästa poet då jag…

Ingen tänker lämna de gamla för att dö utan vård

Panyotis Hatzipavlis skriver att patienter över 80 år inte ska få intensivvård. Han har lyckligtvis fel. Och om han hade rätt så skulle sjukvården bryta mot svensk lag.

Nu har det hänt igen!

Jag hade gått dit för att lyssna på ett program med rubriken ”Blir förorten en trygg plats utan dödsskjutningar?” som ”MAJVORS SOCIALA SALONG” hade inbjudit till. Föredragshållare var nationalekonomen Ingvar Nilsson. Utgångspunkten var att utanförskapet drabbar enskilda människor och samhället.

Vad har vi lärt oss av denna tid?

Det är ju hos oss själva och våra grannar vi kan påverka och ta del – om vi bara får veta hur. När coronan gjorde sitt intåg hörde man att det drabbade särskilt många på Järva. Jag trodde då – rätt eller fel – att många boende där inte tog del av svenska nyheter av olika skäl, varken i TV eller skrift. Men det kan finnas fler orsaker läser vi idag.