husfasad i Akalla

Hyresgästföreningen i Järva protesterar mot marknadshyror i ett protestbrev som ska lämnas in till regeringen. På söndag den 18 april anordnar de också en coronasäker demonstration i flera av Järvas förorter.

I slutet av maj kommer ett förslag om att införa marknadshyror i nybyggda bostäder presenteras för regeringen. Och det finns också förslag om att införa marknadshyror för alla hyreslägenheter.

Hyresgästföreningen har räknat ut att införandet av marknadshyror kommer att innebära att hyrorna i Järva kommer att öka med ungefär 30 procent utöver de årliga hyreshöjningarna. En hyra på 7 000 kronor i månaden kan då snabbt öka till över 9 000 kronor. De menar att många inte har de pengarna, utan istället tvingas flytta till något mindre och billigare, eller bli bostadslösa.

”Vi anser att ett tryggt hem är en mänsklig rättighet så därför måste vi tillsammans se till att förslaget stoppas! Och vi måste vara många som protesterar!”, skriver Hyresgästföreningen Järva i ett pressmeddelande.

På söndag den 18 april kommer Hyresgästföreningen Järva finnas på plats runtom i Järva för att med ett coronasäkert avstånd ge svar på frågor som boende har om marknadshyror. Det är Hjulsta Centrum och Akalla Centrum vid 13.00 och Tensta Centrum, Rinkeby Centrum och Husby Centrum vid 14.00. Efteråt kommer det att vara samling på Husby Gård.

Hyresgästföreningen har också som mål att få minst 100 000 namnunderskrifter till ett protestbrev mot förslaget om marknadshyror. Protestbrevet ska lämnas in till regeringen i slutet av maj.

Källa: Hyresgästföreningen Järva

Protestbrevet hittar du här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

BKB Bussenhus ställer in höstens träningar

BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Många roliga aktiviteter på Rinkeby torg

Sommar på torget med massor av aktiviteter för barn finns i Rinkeby mellan 26 juli och 13 augusti, dessförinnan var de tre veckor i Husby. – Det var väldigt populärt i Husby, och vi hoppas att rinkebyborna också ska hitta oss, säger Ebba Sidh som är projektledare.

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.

Clowner utan gränser underhöll barnen i Rinkeby

På lördagen underhöll en grupp clowner från Clowner utan gränser barnen och föräldrarna som samlats i parkleken Rinken i Rinkeby. Tre tokiga clowner i overaller och hjälmar kämpade med hinkar, rep och rockringar, och spred skratt och glädje trots mulet och duggregn.