Järvaborna Moosa Assal, Sadiq och Karim startar upp Islampodden. I podden kommer trion att diskutera religiösa ämnen, men också aktuella samhällsfrågor utifrån deras egna erfarenheter och tankar. 

Islampodden är ny podd som lanserades i fredags av Järvaborna Moosa Assal, Sadiq och Karim. Tillsammans gör de en podd med ett religiöst perspektiv, men där de även tar upp aktuella ämnen som de säger att alla kan dra nytta och folkbildas av. Tanken är att lyssnarna ska få höra av sig med frågor och funderingar via Instagram, om exempelvis religiösa frågor som Ramadan och om olika samhällsämnen. De berättar också att målgruppen främst är en äldre publik eftersom att avsnitten kommer att vara rätt långa.

– Vi kommer att ha ett dialogiskt format för att kunna argumentera med varandra. I podden så kommer vi att diskutera olika ämnen utifrån våra egna erfarenheter och tankar, och i framtiden är förhoppningen att ta in gäster, säger mångsysslaren Moosa Assal.

Vi är alla föräldrar som kämpar för att kunna sprida positivitet i samhället.

Till vardags arbetar han som fritidsledare och på Fryshusets avhopparverksamhet. Ibland föreläsare han och på fritiden motiverar och inspirerar han framförallt unga att lära sig dra nytta av sina sociala medier. 

 – Jag vill ge något gott tillbaka till samhället. Jag brukar ha livesändningar på Instagram efter jobbet, men också i mån av tid. Allt jag gör är ideellt. Vi är alla föräldrar som kämpar för att kunna sprida positivitet i samhället. 

 – I vårt första avsnitt kommer vi att ta upp vilka vi är och vad vi har gjort. Vi har fått hjälp av min bror Alexander Assal och Sahand med bilder och redigering. Och vi får även hjälp från Hasti.B som är en del av gänget, säger Moosa Assal.

När Sadiq hörde av sig och ville starta en podd var det ett självklart val för oss alla.

Sadiq föreläser, motiverar unga på Instagram och läser till en magister i islamiska studier, Karim är brandman och Moosa Assal; alla tre hade tankar om att starta upp en podd.

– Jag älskar och lyssnar ofta på poddar. Jag har tänkt tanken på att starta en podd länge precis som Karim också gjort. Så när Sadiq hörde av sig och ville starta en podd var det ett självklart val för oss alla, säger Moosa Assal.

Poddavsnitten kommer att publiceras på Spotify och även på YouTube då varje avsnitt kommer att filmas.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

”Allt som jag står för är SD emot”

På söndag den 28 mars kommer Liberalerna ha partiråd och ta ställning till synen på SD och regeringsfrågan. – Vinner Nyamko Sabunis förslag lämnar jag partiet, säger liberalernas starke man i Järva, Ali Abdukadir.

Maktsalongen vill hitta förortens unga kvinnliga ledare

Jämställdhetsorganisationen Maktsalongen lanserade nyligen den digitala plattformen ALLT ÄR DITT, som ska inspirera och ge unga tjejer verktyg till att starta egna intiativ och utvecklas i deras ledarskap. – Många tänker per automatik att en chef eller ledare ska vara en äldre vit man och det är en väldigt snäv bild av en ledare, säger Angela Refuerzo Larsson, generalsekreterare på Maktsalongen.

Polisen flyttar in i byn med kameror och hästar

Nu har polisen flyttat in i Rinkeby. Tio personer från området har anställts och ytterligare 50 tjänster ska tillsättas. – Jag kan förstå att man kan lockas hit om man är driven och vill jobba mycket repressivt, sade Therese Rosengren som är chef över lokalpolisområde Rinkeby.