Järvaborna Moosa Assal, Sadiq och Karim startar upp Islampodden. I podden kommer trion att diskutera religiösa ämnen, men också aktuella samhällsfrågor utifrån deras egna erfarenheter och tankar. 

Islampodden är ny podd som lanserades i fredags av Järvaborna Moosa Assal, Sadiq och Karim. Tillsammans gör de en podd med ett religiöst perspektiv, men där de även tar upp aktuella ämnen som de säger att alla kan dra nytta och folkbildas av. Tanken är att lyssnarna ska få höra av sig med frågor och funderingar via Instagram, om exempelvis religiösa frågor som Ramadan och om olika samhällsämnen. De berättar också att målgruppen främst är en äldre publik eftersom att avsnitten kommer att vara rätt långa.

– Vi kommer att ha ett dialogiskt format för att kunna argumentera med varandra. I podden så kommer vi att diskutera olika ämnen utifrån våra egna erfarenheter och tankar, och i framtiden är förhoppningen att ta in gäster, säger mångsysslaren Moosa Assal.

Vi är alla föräldrar som kämpar för att kunna sprida positivitet i samhället.

Till vardags arbetar han som fritidsledare och på Fryshusets avhopparverksamhet. Ibland föreläsare han och på fritiden motiverar och inspirerar han framförallt unga att lära sig dra nytta av sina sociala medier. 

 – Jag vill ge något gott tillbaka till samhället. Jag brukar ha livesändningar på Instagram efter jobbet, men också i mån av tid. Allt jag gör är ideellt. Vi är alla föräldrar som kämpar för att kunna sprida positivitet i samhället. 

 – I vårt första avsnitt kommer vi att ta upp vilka vi är och vad vi har gjort. Vi har fått hjälp av min bror Alexander Assal och Sahand med bilder och redigering. Och vi får även hjälp från Hasti.B som är en del av gänget, säger Moosa Assal.

När Sadiq hörde av sig och ville starta en podd var det ett självklart val för oss alla.

Sadiq föreläser, motiverar unga på Instagram och läser till en magister i islamiska studier, Karim är brandman och Moosa Assal; alla tre hade tankar om att starta upp en podd.

– Jag älskar och lyssnar ofta på poddar. Jag har tänkt tanken på att starta en podd länge precis som Karim också gjort. Så när Sadiq hörde av sig och ville starta en podd var det ett självklart val för oss alla, säger Moosa Assal.

Poddavsnitten kommer att publiceras på Spotify och även på YouTube då varje avsnitt kommer att filmas.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Folkets Hus nya mural är snart färdig

Ännu en muralmålning är under konstruktion i Järva. Den här gången är det Rinkeby Folkets Hus som smyckas med konstformen. 

Mustafa Zatara vill hylla sin pappa

Mustafa Zatara är en samhällsengagerad digital kreatör och snart även författare av boken ”ViaMinSon”. Boken är en biografi om hans pappa, Hasan Zatara, som var en av tio överlevare efter Lasermannens attentat i Stockholm 1992.  – Media beskrev min pappa som ett offer, vilket han är, men han är mycket mer än så. Med boken har jag velat undersöka den min pappa var, inte den han blev, säger Mustafa.

”Du kan diskriminera men du kan aldrig ta ifrån någon hennes dröm”

Khadija Mohamud blev känd i hela landet efter skandalen med Matbloggspriset 2020. Nu, ett år senare, är hon aktuell med sin första kokbok. – Det är smakrika och färgglada rätter från åtta olika östafrikanska länder.

Ulf Kristersson: ”Det dödliga våldet är inte ett jämlikhetsproblem”

I detta personporträtt talar Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, om det dödliga våldet. Hans syn på hårdare tag, på ett alltmer polariserat samhälle, om krigsretorik och om politiska spel.