Restauranger och andra lokala småföretag är några de verksamheter som drabbats ekonomiskt av Coronaviruset. I Järva märker restaurangägarna av pandemin, men de fortsätter laga mat och hålla öppet.

Indisk/Pakistanska restaurangen Punjabi Masala i Tensta har inrättat ett helt nytt system för att hantera minskningen av antalet matgäster. Genom sin hemsida informerar de potentiella gäster om att det nu går att sms:a middagsbeställningar, betala med swish och få maten levererad hem till dörren.

Vi har det svårt nu. Det är nästan inget folk i hela centrum

Hassan Aden som är ägare till Karmel restaurang, som serverar somalisk mat i Tensta centrum, säger att även de kan erbjuda hemkörning av mat så länge det är i Järvaområdet.
– Vi har det svårt nu. Det är nästan inget folk i hela centrum.

Samma sak är det i Rinkeby. Flera restauranger på torget vittnar om tomma bord och kassaapparater. Jemenitiska restaurangen Maida är en av få som överlevt hyrorna på Rinkebystråket, men de påverkas starkt av Corona-pandemin. 

Vi går bara minus, minus, minus nu

– Vi går bara minus, minus, minus nu. Vi täcker inte ens personalkostnaderna. I vanliga fall har vi öppet till tio på kvällen men nu har vi fått stänga klockan sju flera dagar. Som det är nu går det inte, men vi avvaktar de kommande veckorna och ser vad som händer, säger Sami Nure som är ägare till restaurang Maida.

På sociala medier cirkulerar flera initiativ för att stötta lokala restauranger och småföretagare. Stockholms stad har i förra veckan ändrat reglerna för uteserveringar och gjort det tillåtet att äta utomhus redan nu. Tidigare år har inte uteserveringarna haft tillstånd att öppna före den 1 april. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nytt avtal mellan staden och discgolfparken

rhandlingar. Men Mats Löf som grundat och driver Järva Discgolfpark är dock inte nöjd med det nya avtalet som ska gälla i tio år. – Vi förlorar tio hektar parkmark i och med det nya avtalet, säger han till Nyhetsbyrån Järva

”Här känns det som att vara på hemmaplan”

Under två veckor kan Nyhetsbyrån Järvas uppmärksamma läsare se att tidningen har en ny reporter. Det är Bojana Perovic, 25, som gör sin praktik i Järva. – Jag har inte pratat med så många människor på länge som under de här första dagarna. Det är jättekul, säger hon.

”Det råder stor politisk enighet i frågan om begravningsplatsen”

Awad Hersi satt som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd när beslutet om Järvas…

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.