Tusentals människor samlades på Spånga idrottsplats under Järvaveckan, förväntansfulla på att få höra förslag på lösningar för området. Men frågan som vi Järvabor ställer oss är – vem riktar sig Järvaveckan till?
 
Arrangemanget har tidigare slagit publikrekord med över 40 000 besökare. Alla riksdagspartier har valt att delta med företrädare som har talat till besökarna. I år beräknas över 300 organisationer ha varit på plats och det har även hållits över 100 seminarier. 

Enligt Järvaveckan så har över 2000 jobb kunnat erbjudas under veckan. Arbete anses vara av avgörande betydelse för förortens framtid och för medborgarnas förtroendet för politikerna. Men hur många av oss Järvabor kommer att få dessa jobb?

Järvaveckan säger sig vilja skapa dialog mellan de folkvalda och de boende i Järva. Men hur kan vi känna oss delaktiga när allt fokus läggs på partiledare och företrädare som får stå och förolämpa oss genom att svartmåla förorterna utan att det ges nån som helst möjlighet till dialog.

Syftet med Järvaveckan sägs vara att minska avståndet mellan de folkvalda och medborgarna, men hur kan detta ske när politikerna bara prata OM människorna som bor i Järva istället för att prata MED dem. Folket i området får ingen chans att tala för sig själva och partiledarna tycks helt sakna lokalperspektiv.

Nu när Järvaveckan är slut och kamerorna och politikerna har lämnat Spånga IP så är det uppenbarligen helt tomt. Det finns inga konkreta planer eller lösningar på de problem som finns i området.

Detta gör att det hela blir en meningslös övning, samtalet blir kontraproduktivt då avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna snarare ökar till följd av den här typen av arrangemang. Detta bygger till stor del på partiledarnas okunskap och bristande empati för människorna som bor i området. Om detta tillåts fortgå så kommer det i förlängningen att urholka  tilltron till demokratin hos medborgarna i Järva.

Som den moderata partiledaren Ulf Kristersson uttryckte det, så får vi inte glömma det allra viktigaste – att Järva har EN RIKTIG GOD KEBAB.

De orden, om något, exemplifierar hur tondöv och verklighetsfrämmande makten har blivit.
 
SUIS – Somaliska Ungdomsförbundet i Sverige
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fi: Investera i Tensta istället för att sälja ut till högstbjudande

Tisdagen den 20 april blev det offentligt att SISABs styrelse planerar att sälja Tensta träff och gamla Tensta gymnasium, där biblioteket länge huserat. Det är en plan som oroar oss i Feministiskt initiativ. Vi tänker inte acceptera att våra gemensamma fastigheter säljs ut till högstbjudande. 

Islamofobi och antisemitism är SD:s grundvalar

SD:s partisekreterare Rickard Jomshofs uttalande mot islam och muslimer i programmet Sverige möts i SVT har väckt starka reaktioner. I programmet, som är en direktsänd debatt, kallade han islam för en avskyvärd religion. Det är inte första gången, och sannolikt inte heller sista, som Jomshof och hans partikollegor uttalat sig kränkande och med hatiska kommentarer mot islam. SD:s chefsideolog Mattias Karlsson har till och med jämfört Koranen med Hitlers bok ”Mein Kampf”.

Vi är hundratals som vill återförenas med våra familjer

Vi vill återförenas med våra familjer. Vi har gång på gång försökt uppfylla de höga försörjningskraven, men utan att lyckas. Nu har vi varit skilda från våra familjer i mer än fem år. Hur länge ska detta pågå? Sveriges politiker måste ändra lagstiftningen så att våra barn får återförenas med oss.

Dags att hyresgästerna säger ifrån

Inför hyresförhandlingarna 2021 krävde Hyresgästföreningen Järva noll hyreshöjningar. Fastighetsägarnas krav var 2,75 %. Det kan vara nödvändigt med en viss hyreshöjning för att klara av löpande utgifter, men nu lever vi i en tid när människor har det svårt och då borde man visa solidaritet med sina hyresgäster och avstå från hyreshöjningar. Solidariteten uteblev men Hyresgästföreningen lyckades genom förhandlingar pressa ned ökningen till 1,75%.