Efter mordet i Rinkeby natten till nyårsafton sitter nu tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är en känd rappare från Rinkeby. 

Det var strax efter midnatt den 31 december som polisen fick larm om en skjutning i Rinkeby. En 20-årig man hittades svårt skottskadad i en bil på Hjulstavägen. Mannen var vid liv när polisen kom till platsen och fördes till sjukhus där han avled några timmar senare. Maskerade gärningsmän sågs springa från platsen och dagarna efter mordet anhölls totalt sju personer med kopplingar till det kriminella gänget Shottaz.

En av de misstänkta är en ung rappare från Rinkeby. Det är bara ett par månader sedan mannen frigavs villkorligt efter att ha avtjänat två år och tre månader i fängelse, dömd för grovt vapenbrott. Han och ytterligare två personer har nu häktats på sannolika skäl misstänkta för mord. Av de fyra andra gripna släpptes två kort därpå och två efter häktesförhandlingar i Solna tingsrätt, skriver tidningen Expressen. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sex dagar kvar att rösta i valet till Europaparlamentet

I förra EU-valet var det 22 procent som röstade i Rinkeby-Kista. Men i år verkar det bli fler. Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två – Det är första gången jag röstar i ett EU-val, säger Jamad Abdi-aziz.

Ordningsvakten åtalas inte för misshandeln i Kista Galleria

Anmälan mot en av ordningsvakterna som använt övervåld mot pojkarna i det uppmärksamma fallet i Kista Galleria läggs ned.  – Jag gjorde bedömningen att pojkarnas beteende var för farligt, säger kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson som behandlat ärendet. 

Skottlossning i Husby ikväll

Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva har det varit skottlossning i Husby nu på tisdagskvällen. Poliser och ambulans är på plats. Än så länge inga bekräftade uppgifter om skadade.

Vem tar hand om soporna på Sörbyplan?

 – Varför ser det ut så här? Läsare hör av sig och skickar in bilder från Rinkeby. Soporna på Sörbyplan blir fler och råttorna också.