Efter mordet i Rinkeby natten till nyårsafton sitter nu tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är en känd rappare från Rinkeby. 

Det var strax efter midnatt den 31 december som polisen fick larm om en skjutning i Rinkeby. En 20-årig man hittades svårt skottskadad i en bil på Hjulstavägen. Mannen var vid liv när polisen kom till platsen och fördes till sjukhus där han avled några timmar senare. Maskerade gärningsmän sågs springa från platsen och dagarna efter mordet anhölls totalt sju personer med kopplingar till det kriminella gänget Shottaz.

En av de misstänkta är en ung rappare från Rinkeby. Det är bara ett par månader sedan mannen frigavs villkorligt efter att ha avtjänat två år och tre månader i fängelse, dömd för grovt vapenbrott. Han och ytterligare två personer har nu häktats på sannolika skäl misstänkta för mord. Av de fyra andra gripna släpptes två kort därpå och två efter häktesförhandlingar i Solna tingsrätt, skriver tidningen Expressen. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ut i svarta natten under Night Event i Rinkeby

I går kväll så samlades barn, ungdomar och vuxna på Rinkeby torg klockan 19.00. De deltog i Svenska bostäders Night Event som organiserades av lokala idrottsföreningar.

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

Satsning på studier och arbete i Husby

Nu är stadsdelshuset i Husby centrum invigt. Medborgarkontoret, Familjehuset med öppen förskola, ungdomsgården Reactor och Studier&Arbete finns under ett och samma tak.

Antalet coronasmittade ökar i Järva

Nu ökar spridningen av coronaviruset igen. Flest smittade finns i innerstaden, men även i Järvaområdet sker en ökning. – Vi vill se till att vi inte får samma utveckling som vi hade i våras, säger Susanne Leinsköld som är stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.