Igår avgjordes månadens lopp av Tensta Rinkeby Grass Run. Denna söndag bjöds alla som kom för att springa utklädda på glass.

Den första söndagen varje månad anordnas Tensta Rinkeby Grass Run – ett lopp som äger rum på ängarna längs med Tensta och Rinkeby. Deltagandet är gratis och man kan anmäla sig på plats innan starten klockan 14.00. Loppet startar under bron där Spånga Kyrkväg passerar den stora gräsmattan vid Spånga IP.

Under söndagens lopp fick alla som sprang utklädda glass på Spånga IP:s sportcafé. Poängen med att klä ut sig under ett lopp är att avdramatisera tävlingsmomentet. Många är oroliga över att komma sist. Det ska inte kännas som ett nederlag. Den som kommer sist har lyckats fullfölja loppet, och det är alltid en seger.

Först i mål var Mansib Rahman, som också vann det förra loppet. Sammanlagt tog han in sex poäng på Mårten Westberg [skrivande] som kom tvåa springandes utklädd till krigsguden Kratos. Trea kom fjolårets totalvinnare Bilal Cadimi. Efter dem tre var det en lucka på 1,5 minut innan Hanif Aziz, eller Super Marios bror Luigi, kom i mål som fyra. Femma kom Dracula, som egentligen heter Iannis Constantinidis. Sexa i mål var Elena Osokina, som alltmer ser ut att säkra totalsegern på tjejsidan. 

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby United vann övertygande seger borta mot Järla IF

Rinkeby United stod för en stabil prestation och tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden efter en övertygande seger borta mot Järla IF med 3-1. 

Henok Goitom redo för ny säsong

I torsdags gjorde AIK årets första träning inför storpublik. Husby-sonen Henok Goitom gör nu sin andra säsong som lagkapten och anfallaren ser framemot att göra det i ett lag som är regerande svenska mästare.

Akropol bjöd på en gastkramande match mot Alvik

Bara 21 personer på läktaren. Det är en usel publiksiffra, men det blir ännu värre. Fem Akropol-ungdomar, familj till Akropols spelare och en ordförande var allt Rinkeby kunde ge som publikstöd för en match i division ett. Resten var Alviks-spelarnas supportrar. 

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.