Igår avgjordes månadens lopp av Tensta Rinkeby Grass Run. Denna söndag bjöds alla som kom för att springa utklädda på glass.

Den första söndagen varje månad anordnas Tensta Rinkeby Grass Run – ett lopp som äger rum på ängarna längs med Tensta och Rinkeby. Deltagandet är gratis och man kan anmäla sig på plats innan starten klockan 14.00. Loppet startar under bron där Spånga Kyrkväg passerar den stora gräsmattan vid Spånga IP.

Under söndagens lopp fick alla som sprang utklädda glass på Spånga IP:s sportcafé. Poängen med att klä ut sig under ett lopp är att avdramatisera tävlingsmomentet. Många är oroliga över att komma sist. Det ska inte kännas som ett nederlag. Den som kommer sist har lyckats fullfölja loppet, och det är alltid en seger.

Först i mål var Mansib Rahman, som också vann det förra loppet. Sammanlagt tog han in sex poäng på Mårten Westberg [skrivande] som kom tvåa springandes utklädd till krigsguden Kratos. Trea kom fjolårets totalvinnare Bilal Cadimi. Efter dem tre var det en lucka på 1,5 minut innan Hanif Aziz, eller Super Marios bror Luigi, kom i mål som fyra. Femma kom Dracula, som egentligen heter Iannis Constantinidis. Sexa i mål var Elena Osokina, som alltmer ser ut att säkra totalsegern på tjejsidan. 

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Fotboll kan vaccinera dig mot främlingsfientlighet”

Fotbollens kraft är enorm, fotbollen bygger drömmar.Erik Niva, Aftonbladets sportjournalist och fotbollskommentator, hittade ut till Husby. Podcasten Avbytarbänken hade bjudit in honom och Folkets Husby var fullsatt.

Rinkeby United föll trots stort spelövertag i seriepremiären  

Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Hittaut är orientering, lotteri och motion på samma gång

Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Basket för morgonpigga drar igång igen

Nu drar basketträningen för alla morgonpigga igång igen. Basket varje vardagsmorgon i Ungdomens Hus i Rinkeby.