Kulturhuset Husby söker ungdomar i åldrarna 14-16 som vill vara med i en referensgrupp.

För snart ett år sedan, den sjunde mars 2020, invigdes Stadsteaterns och Kulturskolans nya scen i Husby. Kulturhuset Stadsteatern har ett politiskt uppdrag att göra kultur för alla stadens invånare. I Husby ligger dock huvudfokus på målgruppen 15–25 år.

Nu söker Husbys egna scen ungdomar som är nyfikna på teater och som vill vara med i en referensgrupp. Gruppen kommer att få träffa skådespelarna och regissören bakom föreställningen ”När Baba faller i poolen är klockan 23.47”.

Referensgruppen kommer att träffas på torsdagseftermiddagar med start så snart som möjligt ända fram till april. Man behöver inte vara på plats varje torsdag och följa produktionen hela vägen, även om man är välkommen att göra det. Intresseanmälan görs via Kulturhuset Husbys Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mosaik in progress på Svennebygången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

BLM Sweden tilldelas Elfte juli-priset

Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Larm om skottlossning i Kista Galleria idag

Polisen fick 13.46 larm om en misstänkt skottlossning i Kista Galleria. I nuläget är det oklart om någon har skadats, skriver polisen på sin hemsida. Gallerian utrymdes och samtliga ingångar spärrades av.

Fryshuset i Husby drar igång projektet Svinnmålet

Skolköket på Fryshuset i Husby drar igång med det nya projektet Svinnmålet. Skolköket kommer att erbjuda lunchlådor till självkostnadspris på vardagar. Syftet är att stötta boende i området och minska på matsvinnet.