Kurderna firar nyår i Tensta.

Musiken hördes över halva Tensta och elden lyste upp hela Nydalsparken. Det var kurdiska föreningen som firade newroz, sitt nyår.

Newroz är det kurdiska nyåret som infaller vid vårdagjämningen och som firas av kurder i hela världen. Det nya året börjar mellan den 18 mars och 22 mars.

Till årets fest i Tensta kom både stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell och stadsdelsnämndens ordförande, Ole-Jörgen Persson, M. 

– Jag vill tacka för inbjudan, det är första gången jag är här, sade Ole-Jörgen Persson. Kurderna och kurdiska föreningen betyder mycket för vårt lokalsamhälle.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Panayotis Hatzipavlis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

1000 unga ska sommarjobba på Fryshuset

Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.

Stor Eid-fest på Rinkebystråket

Muslimernas stora högtid Eid al-fitr firas i dagarna tre, och andra dagen var det fest på Rinkebystråket.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 24. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

”Bollen ville inte in”

Som United mötte serieledarna i Division 4 norra, Bollstanäs SK, på Knutby BP igår kväll. – Det var en av våra bättre matcher, men bollen ville inte in, säger Mohamed Sheikhdon, lagledare i Som United.