Kurderna firar nyår i Tensta.

Musiken hördes över halva Tensta och elden lyste upp hela Nydalsparken. Det var kurdiska föreningen som firade newroz, sitt nyår.

Newroz är det kurdiska nyåret som infaller vid vårdagjämningen och som firas av kurder i hela världen. Det nya året börjar mellan den 18 mars och 22 mars.

Till årets fest i Tensta kom både stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell och stadsdelsnämndens ordförande, Ole-Jörgen Persson, M. 

– Jag vill tacka för inbjudan, det är första gången jag är här, sade Ole-Jörgen Persson. Kurderna och kurdiska föreningen betyder mycket för vårt lokalsamhälle.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Panayotis Hatzipavlis
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hembla svarar på kritiken från hyresgästerna i Tensta

Hemblas områdeschef i Tensta, Maria Höglund, besvarar kritiken från hyresgästerna på Lättingebacken i Tensta, som Nyhetsbyrån Järva publicerade i måndags. Maria Höglund svarade i ett mejl.

Explosioner i Järva

Under natten mot tisdagen skedde två kraftiga explosioner i Kista och Husby. En person uppges vara skadad.   –  Det rör sig om omfattande skador på fastigheterna. Just nu söker vi igenom huset, uppger polisen som är på plats i Kista. 

Man skjuten till döds i Tensta

En man har skjutits på Lättingegången i Tensta och förts till sjukhus med ambulans. – Jag trodde det var smällare, men förstod sedan att det var skott, säger en Tenstabo som ringer till Nyhetsbyrån Järva på lördagskvällen.

Nu är trappan i Tensta Centrum belyst

Trappan i Tensta Centrum har blivit med effektbelysning. Ljusslingan ändrar färg efter veckodag och under olika högtider.