Sent på torsdagskvällen, strax före midnatt, fick polisen larm om att en ung kvinna blivit våldtagen utomhus i Tensta.

Polisen spärrade av ett område och gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen. De genomförde en sökinsats med flera patruller och med hjälp av sökhund, men hittade ingen misstänkt gärningsman.

Under natten kom även larm om höga smällar i Tensta, rapporterar Aftonbladet. Polisen drog igång en insats, men hittade inget som tyder på skottlossning. Vid 03.30 var insatsen avslutad.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 18. Idag är det 1:a maj, en helgdag i Sverige och arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas över hela världen sedan 1890. I år är dock alla möten och demonstrationer inställda på grund av coronan. Här kommer en nyhetssammanfattning av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Möt Nooshi Dagostar på Zoom imorgon

Imorgon den 25 februari gästar Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dagostar ett digitalt Town Hall Meeting som arrangeras av Stiftelsen The Global Village.

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Så påverkas biblioteken av corona

Biblioteken i Järva bedöms vara samhällsviktiga och har därför öppet, om än med minskade öppettider. Alla aktiviteter som läxhjälp, lovaktiviteter och författarbesök har ställts in, men det går fortfarande bra att låna böcker. Dessutom finns digitala medier, hemleverans av böcker och boktips på Facebook.