Luay Mohageb vet hur svårt det kan vara att skriva. Särskilt för dem som inte behärskar svenska språket helt och fullt. Därför kände att han kan göra en insats.
 – Jag kan hjälpa till med stavning, korrigera grammatiska felaktigheter och meningsuppbyggnad.

Luay Mohageb har en blogg och skriver även krönikor i Nyhetsbyrån Järva. I vanliga fall är Luay civilanställd inom polisen och utreder ungdomsbrott. Men nu arbetar han hemifrån, som många andra, och har mer tid över. Därför erbjuder han sin tjänster, helt kostnadsfritt.

– Jag kan förstå, att arbetsgivare inte upplever personliga brev med bristfällig svenska som professionella. Och med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev.

Med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev

När han kom ut på arbetsmarknaden efter gymnasiet visste han inte hur ett personligt brev skulle se ut, eller ett CV.
– Jag hade tur att ha personer runt omkring mig som kunde hjälpa mig med det i början. Men det har inte alla. Det kan vara väldigt skönt att få hjälp med det där första steget in i arbetslivet.

Han har fått en del personliga brev skickade till sig, av personer som behöver hjälp att skriva.
– Och den här tiden i karantän inspirerade mig att erbjuda min hjälp till fler. Jag vill använda skrivandet på flera sätt.

Han hänvisar intresserade till: luaymohageb@hotmail.com

– Jag är öppen för att korrigera allt som har med text att göra. Det kan vara personliga brev, CV, inlägg på Instagram eller vad som helst.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Jennie Rydholm
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vi är flyktens å mångfaldens segrare

Jag var för ung för att hinna registrera 80-talet, 90-talet hann jag däremot fånga. Jag minns VM Finalen 94 som om det vore igår, mellan Brasilien – Italien, Baggio sumpade sin straff på straffläggningen å Brasilien blev världsmästare i fotboll.

Månadens recept med @cookingwithnawaal

Nawaal Ali Salad, läkarstudent från Tensta, har utvecklat ett stort intresse för bakning och matlagning. Hon öppnade upp ett konto vid namn @cookingwithnawaal, som blev ett sätt att koppla av efter massvis av studietimmar. 

Sportlovstips i Järva

Sportlovet i Järva bjuder på massor av aktiviteter trots pandemin. De allra flesta är digitala eller äger rum utomhus. Gå på tipsrunda, digital teater eller lär dig grunderna i musikproduktion. Vi har listat ett urval av gratis aktiviteter för både småbarnsfamiljer och ungdomar. 

Unga i Järva väntar på sommarjobb

I Järva har sammantaget 2909 ungdomar sökt sommarjobb i år. Men efter att antalet sommarjobb för unga i Järva har sjunkit de senaste åren, och med anledning av den fortsatt pågående pandemin, så är det många som väntar spänt på besked när sommaren närmar sig.