Luay Mohageb vet hur svårt det kan vara att skriva. Särskilt för dem som inte behärskar svenska språket helt och fullt. Därför kände att han kan göra en insats.
 – Jag kan hjälpa till med stavning, korrigera grammatiska felaktigheter och meningsuppbyggnad.

Luay Mohageb har en blogg och skriver även krönikor i Nyhetsbyrån Järva. I vanliga fall är Luay civilanställd inom polisen och utreder ungdomsbrott. Men nu arbetar han hemifrån, som många andra, och har mer tid över. Därför erbjuder han sin tjänster, helt kostnadsfritt.

– Jag kan förstå, att arbetsgivare inte upplever personliga brev med bristfällig svenska som professionella. Och med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev.

Med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev

När han kom ut på arbetsmarknaden efter gymnasiet visste han inte hur ett personligt brev skulle se ut, eller ett CV.
– Jag hade tur att ha personer runt omkring mig som kunde hjälpa mig med det i början. Men det har inte alla. Det kan vara väldigt skönt att få hjälp med det där första steget in i arbetslivet.

Han har fått en del personliga brev skickade till sig, av personer som behöver hjälp att skriva.
– Och den här tiden i karantän inspirerade mig att erbjuda min hjälp till fler. Jag vill använda skrivandet på flera sätt.

Han hänvisar intresserade till: luaymohageb@hotmail.com

– Jag är öppen för att korrigera allt som har med text att göra. Det kan vara personliga brev, CV, inlägg på Instagram eller vad som helst.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Jennie Rydholm
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Flickorna bakom En Svart Flickas Handbok

Ramou Gabbidons medverkan i En Svart Flickas Handbok öppnade upp för hennes fortsatta skrivande. Snart kommer hennes första egna diktsamling. – Ramous bok kommer bana vägen för en rad nya författare, säger Mariama Jobe.

När ska det bli trafikljus vid övergångsstället ?

Bilen står parkerad så att kommande bilar på gatan inte syns. Övergångsstället vid Folkets Hus på Rinkebystråket är fortfarande obevakat.  – Ingenting har gjorts. Det ser ut som vanligt, säger Jamad Mohamud.

De ansvarade för försäljningen av Fristads servicehus

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade att stänga Fristads servicehus i Bromsten i oktober 2019. Lägenheterna bedömdes ”ha uppnått sin tekniska livslängd”, staden sålde fastigheten och 105 äldre tvingades flytta. Men idag hyr privata företag ut samma lägenheter för höga hyror. Vad säger politikerna, som fattade de avgörande besluten, om det?

Tech Tenstas unga skapar skyddsvisir till sjukvården

Tech Tenstas unga är med i kampen mot coronasmittan. – Våra unga skapar bågar för skyddsvisir till personalen på sjukhus och inom äldreomsorgen, säger Dhakshy Holmgren samordnare på Tech Tensta.