En man skjuten på Lättingegången i Tensta,

En man i 25-årsåldern sköts till döds på Lättingegången i Tensta på lördagskvällen.
– Jag trodde det var smällare, men förstod sedan att det var skott, sade en Tenstabo som ringde till Nyhetsbyrån Järva strax efter att det hade inträffat.

Polisen rapporterar på sin hemsida att larmet kom 20.09 och när de anlänt hittar de en skottskadad person. 
– Polisen gav hjärt- och lungmassage på plats och sedan kom ambulans och körde iväg honom, sade vittnet. Polisen har spärrat av området.

Under kvällen och natten kommer Polisen att genomföra dörrknackning i kvarteret och en förundersökning gällande mord har inletts.

Det var vid 22-tiden på lördagskvällen som polisen bekräftade att mannen hade avlidit. Anhöriga har underrättats.

(Texten uppdateras.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Radio 1 maj gör gemenskap av isoleringen

I tider när vi inte kan ses och demonstrera, sänder kulturhuset Cyklopen liveradio på första maj. Hundratals röster från Järva och världen kommer att höras i den 24 timmar långa sändningen.

Här sjönk smittan med 69 procent – tecken på vaccinets effekt

I Sverige har man nu kunnat se de första tecknen på att vaccinet mot covid-19 börjar ge effekt, enligt Dagens Nyheters analys av statistiken. På en vecka mer än halverades smittofallen på äldreboenden, de sjönk med 69 procent, vilket är en betydligt snabbare minskning än i övriga samhället.

Årets Järvavecka blir digital och sänds live från Rinkeby

Järvaveckan 2021 blir nationell​ och sänder live från en studio i Rinkeby, skriver Global Village i ett pressmeddelande. Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter.

Järvabadet i final i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2021

Varje år vill Stockholms stad uppmärksamma arkitektur som ”sticker ut” i den ständigt växande staden. Olika byggnader anmäls och en jury väljer därefter ut 10 kandidater som du som stockholmare kan vara med och rösta på. Det är inte bara hus som anmäls. Förra året vann Folke Bernadottes bro på Djurgården priset. I år har Järva sin egen byggnad bland finalisterna!