Yasin är tillbaka med ett efterlängtat album. Nu är masken av och vi får en glimt av den riktiga Yasin. Sårbar, borttappad i sina sorger men även om hans väg tillbaka till toppen.

Albumet är väl uttänkt och visar Yasins mångsidighet. Men även hans begåvning att kunna skriva på ett sätt som är poetiskt samtidigt som han är lekfull med orden. Han gestaltar sitt liv på ett sätt som bjuder in lyssnaren och man tar till sig varje ord.

Svårt att säga något dåligt om albumet

Efter sin hyllade EP ”Handen Under Mona Lisas Kjol (PT:1) i januari satt Yasin häktad för mord i tre månader. Trots det dominerar han topplistorna i Sverige, vilket visar på hans drivkraft att aldrig ge upp. I “Buzz Light Year” ifrågasätter han P3 om han är för gata för deras priser.

Svårt att säga något dåligt om albumet. Det är komplett och med andra ord ett mästerverk. Allt du behöver i ett hiphop album, äkta och mångfacetterad.

Zamzam Bouraleh  

Genre: Hiphop 
Artist: Yasin 
Album: ”98.01.11”
Skivbolag: MadeNiggaMusicBästa spår:
“Drownin”
Betyg: 4/5

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommar i P1: Så var Erik Lundins sommarprat

Erik Lundins sommar i P1 är som att lyssna på en timmes utdragen remix av Suedi utan beats. Låten är 4 minuter och 20 sekunder. Det betyder inte att sommarprogrammet är segt, det är bara ett annat sätt att säga samma sak till en annan målgrupp. Skicklig mottagaranpassning av en begåvad berättare.

Shakir Bader Attiyah gör sin sista utställning

Imorgon lördag lovas ett spektakulärt vernissage om fred och social orättvisa på Husby konsthall. Shakir Bader Attiyah från Akalla ställer ut för allra sista gången, och det gör han stort. – Det här blir ingen vanlig premiärvisning, det blir en hyperupplevelse som ska uppfylla alla ens sinnen på en och samma gång, säger konstnären.

Ailin är konstnären med pop-up galleri hemma hos sig

I helgen ställde Ailin Moaf Mirlashari ut sin konst hemma i lägenheten i Husby.  – Jag har inte visat upp min konst på detta sätt förut. Det är stort och utmanande för mig.

Järvafältets bortglömda historia

Vad var Järvafältet före betongen? Historiens eko hörs ännu genom modernismen. I den medeltida Spånga kyrka, strax utanför Tensta centrum och med utsikt mot Rinkeby, ligger flera viktiga personer i svensk historia begravda som även satt sin prägel på närområdet.