Yasin är tillbaka med ett efterlängtat album. Nu är masken av och vi får en glimt av den riktiga Yasin. Sårbar, borttappad i sina sorger men även om hans väg tillbaka till toppen.

Albumet är väl uttänkt och visar Yasins mångsidighet. Men även hans begåvning att kunna skriva på ett sätt som är poetiskt samtidigt som han är lekfull med orden. Han gestaltar sitt liv på ett sätt som bjuder in lyssnaren och man tar till sig varje ord.

Svårt att säga något dåligt om albumet

Efter sin hyllade EP ”Handen Under Mona Lisas Kjol (PT:1) i januari satt Yasin häktad för mord i tre månader. Trots det dominerar han topplistorna i Sverige, vilket visar på hans drivkraft att aldrig ge upp. I “Buzz Light Year” ifrågasätter han P3 om han är för gata för deras priser.

Svårt att säga något dåligt om albumet. Det är komplett och med andra ord ett mästerverk. Allt du behöver i ett hiphop album, äkta och mångfacetterad.

Zamzam Bouraleh  

Genre: Hiphop 
Artist: Yasin 
Album: ”98.01.11”
Skivbolag: MadeNiggaMusicBästa spår:
“Drownin”
Betyg: 4/5

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mammornas manifest

I Alexandra Pascalidous bok Mammorna får vi möta tjugo mammor från olika…

Alexander Mahmoud besökte kursen i lokaljournalistik

Varje år bjuds föreläsare in som är, eller har varit, aktiva som journalister eller fotografer för att träffa deltagarna i grundkursen i journalistik. Årets första föreläsare var ingen mindre än DN-journalisten och fotografen Alexander Mahmoud.

Melody Farshins Mizeria blir årets sommarföljetong

Husbys egna Melody Farshin släppte sin debutroman Mizeria för snart tre år sedan. Boken har både hunnit bli pjäs och få en uppföljare, och nu publicerar Nyhetsbyrån Järva den som sommarföljetong – med start imorgon!

Alma-priset är en festlig angelägenhet i Hjulsta grundskola

Årets Alma-pristagare är den franska författaren Jean-Claude Mourlevat. I Hjulsta grundskola jobbar barnen under våren med att lära känna författaren och hans böcker, som en del av skolans läsfrämjande verksamhet.