Sommarens modekollo på Tensta konsthall hade avslutningsfest i solskenet. Alla deltagare visade kläder de sytt, bar t-shirt de designat och väskor som de både sytt och designat.

Deltagarna, som var mellan 8 och 13 år, har sysslat med batik, några har sytt hela klänningar, lärt sig drapering och även målat med airbrush.

– Det har varit jättekul!
Alessandra bar en t-shirt som hon färgat med batikmönster och även skrivit på. All text härrör från Harry Potter.
– Kepsen har jag också gjort!

In i det sista satt Salma och arbetade med sin klänning. De överblivna nålarna stack hon i provdockan och så sydde hon de sista sömmarna.

– Nu är jag klar, sade hon och gick in och bytte om. Klänningen satt perfekt.

Sandra Saeidi och Fredda Berg var lärarna under modeveckan. För Sandra var det andra gången, hon var med även under sportlovet i februari.

Barnen har varit superkreativa

– Det har varit jättekul att arbeta här, säger hon, som är utbildad vid Beckmans designskola och annars designar glasögon.

För Fredda Berg, som är keramiker och konstnär, var det första gången.
– Jag har lärt mig så mycket under den här veckan om mode. Barnen har varit superkreativa.

Han beskrev veckan som gått:
– Första dagen satt alla med axlarna högt, andra dagen bildades grupper de kände sig alla mer hemma. Tredje dagen var det stimmigt och de sista två dagarna har alla arbetat koncentrerat.

Innan minglet satte fart fick alla deltagare i modekollot ta emot diplom av sina lärare. Och avslutningsvis delade Tensta konsthalls chef Cecilia Widenheim ut diplom även till Sandra Saeidi och Fredda Berg.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Selma visar sin väska.
Amaya visar sitt diplom.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gå bara, del 19: Det här var mitt hem

Det här är del 19 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Två år har gått sedan Abdi lämnade familjen i Mogadishu. När han återvänder är ingenting sig likt. Abdi är också förändrad.

Gå bara, del 9: Libyen

Det här är del 9 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Mardrömsresan genom öknen är över, men det som väntar i Libyen är mycket värre än vad Abdi kunnat föreställa sig.

Åke Hodell var en poet som gjorde motstånd med ord, ord, ord, ord

Hur gör man en konstutställning om en poet? Kan man ens göra det?  Utställningen Motstånd om Åke Hodells konkreta poesi visar att det går alldeles utmärkt. Orden och bokstäverna klättrar längs golv och väggar i Tensta konsthall.

Konst, Chile och Tensta

– Förortens självbild kommer att skadas den dagen den bedöms av utomstående. Carlos Martínez som växt upp i Tensta och är konstnär berättar om uppväxten i Chile och i Sverige, om konst och om kultur i orten.