Sommarens modekollo på Tensta konsthall hade avslutningsfest i solskenet. Alla deltagare visade kläder de sytt, bar t-shirt de designat och väskor som de både sytt och designat.

Deltagarna, som var mellan 8 och 13 år, har sysslat med batik, några har sytt hela klänningar, lärt sig drapering och även målat med airbrush.

– Det har varit jättekul!
Alessandra bar en t-shirt som hon färgat med batikmönster och även skrivit på. All text härrör från Harry Potter.
– Kepsen har jag också gjort!

In i det sista satt Salma och arbetade med sin klänning. De överblivna nålarna stack hon i provdockan och så sydde hon de sista sömmarna.

– Nu är jag klar, sade hon och gick in och bytte om. Klänningen satt perfekt.

Sandra Saeidi och Fredda Berg var lärarna under modeveckan. För Sandra var det andra gången, hon var med även under sportlovet i februari.

Barnen har varit superkreativa

– Det har varit jättekul att arbeta här, säger hon, som är utbildad vid Beckmans designskola och annars designar glasögon.

För Fredda Berg, som är keramiker och konstnär, var det första gången.
– Jag har lärt mig så mycket under den här veckan om mode. Barnen har varit superkreativa.

Han beskrev veckan som gått:
– Första dagen satt alla med axlarna högt, andra dagen bildades grupper de kände sig alla mer hemma. Tredje dagen var det stimmigt och de sista två dagarna har alla arbetat koncentrerat.

Innan minglet satte fart fick alla deltagare i modekollot ta emot diplom av sina lärare. Och avslutningsvis delade Tensta konsthalls chef Cecilia Widenheim ut diplom även till Sandra Saeidi och Fredda Berg.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Selma visar sin väska.
Amaya visar sitt diplom.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Teknologins risker framställs på ett läskigt sätt

Imran Mohamoud i klass åtta på Enbacksskolan har sett The Invisible Man. En skräckfilm som är både lärorik och skrämmande realistisk.

När konsten korsar flyktingens spår

Hur har konstnärer förhållit sig till begreppen exil och migration? Den frågan är utgångspunkten för utställningen Migration: Spår i en konstsamling, som visas just nu på Tensta konsthall.

Gå bara, del 18: TILLBAKA

Det här är del 18 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Abdi är tillbaka på Malta, men där kan han inte stanna. Ett liv i Europa känns inte som en möjlig framtid längre. Kanske USA vore ett bättre alternativ?

Regnbågsbänk smygstartar Pride i Rinkeby-Kista

Den 2-8 augusti pågår Prideveckan i Stockholm, där Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning bjuder på ett omfattande program. För att uppmärksamma firandet har 21 feriearbetande ungdomar målat fyra parkbänkar i regnbågsfärger. Den första pridebänken invigdes av stadsdelsnämndsordförande Ole-Jörgen Persson nära Hindertorpsparken i Rinkeby på torsdagen.