Fullsatt när kulturplattformen BEYN2 visade sina kortfilmer.
Hundra pers står kvar utanför och kommer inte in. Lokalen under fontänen mitt i centrala Stockholm är fylld till max när konstkollektivet Elva visar sina kortfilmer.
 
– Kultureliten har sovit på oss. Våra uttryck kommer ta större och större plats, sade Ailin Moaf Mirlashari, en av filmskaparna som medverkade under kvällen.

Filmskaparna Ailin Moaf Mirlashari och Nader Attiyah talar om äran att få tillit och arbeta med personer i Järva. Kollektivet Elva är skapat i området och konsten har vuxit och utvecklats där. Likadant är det med musiken i filmerna, den är gjord av personer från Järva. 
– Våra element  i produktionen har varit våra vänner. Vi vill utmana de rådande strukturerna i samhället med konsten som verktyg, sade Nader Attiyah.

Ailin Moaf Mirlasharis film ”Flanören”, handlar om psykisk ohälsa och hur ens alter ego vill att huvudpersonen ska berätta om vad det är som orsakat ohälsan. Den filmen har Nader Attiyah producerat. 

I Nader Attiyas film ”KATT” leker de mycket med symboler och språket. Där har Ailin Moaf Mirlashari varit producent.
 
Håll utkik, det kommer mer från BEYN2 och Elva. 
 
Manel Rodrick

Fakta
BEYN2 är en kulturplattform för både individuellt och kollektivt skapande där olika konstformer möts, utvecklas och produceras under samma tak med visionen skapa en mer inkluderande kulturscen.
En av de verksamheter som kommer drivas under BEYN2 är konstkollektivet Elva, som består av Ailin Moaf Mirlashari och Nader Attiyah. Båda är också initiativtagare till BEYN2.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gå bara, del 5: RESAN

Det här är del 5 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Fjortonåriga Abdi lämnar familjen och allt han känner till i Mogadishu. Den långa resan mot Europa börjar.

Hur blir det med kulturstråket i Husby?

Man har inte setat mycket på sin balkong i sommar – utom…

Mizeria, del 4: Lojalitetsbröder

Det här är del 4 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.

Paradis City placerar oss i en inte alltför avlägsen framtid

Som vanligt när jag läser en bok av Jens Lapidus förväntar jag mig ett högt tempo, karaktärer från vitt skilda skikt av samhället och en spegling av klyftorna och av olika strömningar och företeelser som finns mer eller mindre öppet runt omkring oss.  Jag blir inte besviken.