En ung man hittades död i Spånga i morse och stadsdelen drog igång ett krisstöd. En läsare ringer och frågar:
– Vem avgör när krisstöd sätt in? Varför fanns inget krisstöd i Tensta vid senaste mordet?

Vid 07.32 på torsdagsmorgonen hittades en ung man död nära Spånga Tennis och Bordtennisklubb i Spånga. Då aktiverades krisstödet i stadsdelen omedelbart.

– Ja, vi gjorde en bedömning av läget, Kronofogdevägen ligger nära två skolor och många barn gick förbi avspärrningarna i morse, säger stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta Fredrik Jurdell.

Varför gjordes inte samma sak när en ung man hittades död vid Skäftingebacken i Tensta för en tid sedan?

I Tensta har vi ett medborgarkontor, det har vi inte i Spånga

– Anledningen är att i Tensta har vi ett medborgarkontor, det har vi inte i Spånga. Vi har rent allmänt en mycket högre närvaro i Tensta, vi har förstärkt med flera fältare under hela sommaren, säger Fredrik Jurdell.

Krisstödsteamet, som är specialutbildat för att hantera både barn och vuxna, kan nås i kyrkans församlingshem i Spånga.

– Vi bedömer varje enskild situation och idag kunde vi i samarbete med kyrkan erbjuda det här stödet. När något händer i Tensta finns Medborgarkontoret och där kan oroliga få hjälp vidare, säger Fredrik Jurdell.

Enligt polisen var mannen skottskadad och förundersökning om mord är inledd. Teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder pågår.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Ungdomens Hus i Rinkeby

Ungdomens Hus i Rinkeby håller fortfarande stängt och verksamheten ska än en gång utredas. Under tiden erbjuds så kallad mobil verksamhet på andra platser i stadsdelen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Aysha Jones kan bli årets stockholmare

Aysha Jones, tenstabon, som grundade Black Lives Matter i Sverige, har nominerats till utmärkelsen Årets stockholmare.

Nu har Tensta Rehab stängt

När Tensta rehab stängde försvann den sista möjligheten till sjukgymnastik i Tensta. Nu måste patienterna resa för att få hjälp.  – Det drabbar dem som behöver det mest, säger Javier Chazarreta.