En ung man hittades död i Spånga i morse och stadsdelen drog igång ett krisstöd. En läsare ringer och frågar:
– Vem avgör när krisstöd sätt in? Varför fanns inget krisstöd i Tensta vid senaste mordet?

Vid 07.32 på torsdagsmorgonen hittades en ung man död nära Spånga Tennis och Bordtennisklubb i Spånga. Då aktiverades krisstödet i stadsdelen omedelbart.

– Ja, vi gjorde en bedömning av läget, Kronofogdevägen ligger nära två skolor och många barn gick förbi avspärrningarna i morse, säger stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta Fredrik Jurdell.

Varför gjordes inte samma sak när en ung man hittades död vid Skäftingebacken i Tensta för en tid sedan?

I Tensta har vi ett medborgarkontor, det har vi inte i Spånga

– Anledningen är att i Tensta har vi ett medborgarkontor, det har vi inte i Spånga. Vi har rent allmänt en mycket högre närvaro i Tensta, vi har förstärkt med flera fältare under hela sommaren, säger Fredrik Jurdell.

Krisstödsteamet, som är specialutbildat för att hantera både barn och vuxna, kan nås i kyrkans församlingshem i Spånga.

– Vi bedömer varje enskild situation och idag kunde vi i samarbete med kyrkan erbjuda det här stödet. När något händer i Tensta finns Medborgarkontoret och där kan oroliga få hjälp vidare, säger Fredrik Jurdell.

Enligt polisen var mannen skottskadad och förundersökning om mord är inledd. Teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder pågår.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvas andra Duathlon hade en ”Dark Horse”

Jonathan Cederlund från Spånga TBK har nyligen återkommit från ett år på High school i det amerikanska löpar-paradiset Oregon. Han blev tävlingens oväntade segrare., en ”Dark Horse”.

Ordningsvakten åtalas inte för misshandeln i Kista Galleria

Anmälan mot en av ordningsvakterna som använt övervåld mot pojkarna i det uppmärksamma fallet i Kista Galleria läggs ned.  – Jag gjorde bedömningen att pojkarnas beteende var för farligt, säger kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson som behandlat ärendet. 

Nu finns en cykelkurs för vuxna i Pilparken i Tensta

I Pilparken i Tensta har Cykelfrämjandet i samarbete med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning en populär cykelkurs för vuxna. Här får deltagarna, i lugn och ro under sex tillfällen á två timmar, lära sig att cykla.

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.