Bilal Hussein och Simon Wallgren är välkända träningsprofiler som har instagramkontot Officialakhfit tillsammans.  De sammanstrålade i samband med en islamisk föreläsning för några år sedan som Moosa Assal bjöd in till. 
 – Det klickade mellan oss och vi båda gillar entreprenörskap, säger Simon Wallgren. 

Både Bilal och Simon har på olika sätt kämpat i livet. Simon, som idag är PT på heltid, hade en trasig uppväxt.

 – Jag minns väldigt klart att jag var en sökande själ. När jag fick samtalet om att min mamma hade fått en blodpropp i hjärnan och dog, så blev allt väldigt tomt. Jag stängde av och gick in i en djup depression. Jag hade två jobb och försökte bara överleva, säger han.

Slutligen bestämde sig Simon att han ville må bra och sökte harmoni i livet. Han mindes kvällsbönerna han bett tillsammans med sin farmor och han började be. Men han ville ha mer, få en övertygelse. Han sökte sig via olika vägar till pingstkyrkan, men det kändes inte helt rätt, och slutligen fann han Islam. 
 – Alla mina tvivel och ångest bara försvann. Jag hade hittat rätt väg.

Jag mindes alla fredagsböner jag varit på

Bilal Hussein är uppväxt i Järva och bor sedan några år tillbaka i Akalla. Han arbetar med administration och pluggar statsvetenskap utöver arbetet med kontot Officialakhfit.
 – När jag var 12 år blev jag introducerad av min kusin Mona Suleiman, som driver kontot Föräldraboost, till en av Moosa Assals föreläsningar i Tensta. Jag mindes alla fredagsböner jag varit på. Det var Moosa som såg till att jag inte hamnade i kriminalitet, som många av mina barndomsvänner tyvärr har gjort.

Ett tag så vägde Bilal runt 150 kilo och då insåg han att hälsan var viktig att ta tag i. Han har kämpat med sin träning och idag känner han att han har kommit en bra bit på väg i sin hälsoresa.
 – Jag kommer skriva en bok om min viktresa, i omgångar har jag vägt väldigt mycket. Men jag vill vara en aktiv pappa som spelar fotboll och orkar röra mig som jag vill. 

Vi siktar högt och vi vill nå nya mål

Bilal och Simon kom ifrån varandra ett tag och båda åkte iväg 2018 och pluggade arabiska på olika håll. Simon i Egypten och Bilal i Saudiarabien. Sedan sågs de plötsligt en dag på ett gym i Kista och där och då började de smida planer för framtiden. Deras gemensamma konto startade 2020.

 – Vi siktar högt och vi vill nå nya mål. Oavsett om du är muslim eller ej, så kan du relatera till oss. Vi vill göra inspirerande videos om andlighet, hälsa och göra det enkelt för alla att få goda tips och råd. 

De båda har haft livesändningar tillsammans med profiler som Mutah Napoleon Beale och basketproffset Musa Abdul-Aleem. Siktet nu är att de även ska få till egna träningskläder så de kan marknadsföra sig ännu mera.

 – Vi vill gärna samarbeta med kommuner och ha bootcamps för ungdomar. I våra orter finns ett stort intresse bland unga att träna, har vi märkt. Eventuellt vill vi anordna träningsresor också. Det ska vara givande och kul att må bra och om du inte har hälsan, vad har du då? Det ska inte vara jobbigt att motionera och leva lite sundare, säger Bilal.

Krista Sirviö
Bilal och Simon spexar i träningshallen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad kan Stockholm och Järva lära av Bäckby i Västerås? 

I Bäckby, Västerås, har det kommunala bostadsbolaget, högskolan, Västerås kommun och flera andra aktörer gemensamt inlett ett förebyggande arbete mot våld. En grupp från Järva blev inbjuden dit för att diskutera om det går att starta en Västeråsmodell i förebyggande arbete. 

Freedom Writers är en film som alla borde se

Människor som dömer andra på grund av deras utseende är de som behöver kolla på denna film och ändra sin åsikt. En kompis rekommenderade mig att se denna film, men det jag inte var beredd på var att filmen hade en så stark handling.

Föräldraboost i vardagen kan alla behöva

Föräldraboost arbetar med förebyggande insatser för att stärka relationen mellan barn och föräldrar i form av kunskapsspridning på fysiska och digitala plattformar som Instagram, Facebook och youtube. – Vi tror på föräldrarnas inneboende kompetens, men att de ibland kan behöva lite stöd i sitt föräldraskap, säger Mona Suleiman.

Aisha nekades jobb på grund av sin slöja

Aisha Hussein sökte en tjänst som flygplatskontrollant för Securitas på Bromma flygplats. Hon blev nekad jobbet på grund av sin slöja, då slöjan är en symbol som Securitas policy inte tillåter.  – Jag kommer inte ta av mig min slöja för ett jobb.