Mohammed Ali t.v. med vinnaren Hamza Heidar.

–  Jättebra turnering, det är alltid lika skönt att slå BK Bussenhus, säger vinnaren Hamza Heidar, från Atletico Rinkeby.
Föreningen Welcome 2 Second Chance gjorde i samarbete med Folkets Husby en fifa-turnering.

Syftet med turneringen var att skapa en mötesplats för e-sport, som är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på spelkonsoler eller datorer där de tävlande spelar olika datorspel mot varandra.  

Tolv lag tävlade om ett första pris på 2000 kronor, laget på andra plats fick 1000 kronor.

Lagen som var med var AR (Atletico Rinkeby), Underdogs, Bluffmakarna, Alehom FC, FC Hälläwi, Capz, City, FC Bergengatan, FC Slime, Longschlong, BK Bussenhus och Allstar XI.

 – Anledningen till varför vi just har e-sport är för många gör det i hemmet. Vi vill att folk ska komma hemifrån och tillsammans göra saker de gillar. Dessutom kan de träffa nya människor och socialisera sig, säger Ali Laafou, som är vice ordförande i Second Chance.

Turnering pågick under fyra timmar och till slut stod det mellan de båda fotbollsklubbarna Atletico Rinkeby och BK Bussenhus i final. Det var en målfylld och rolig final som slutade med en 1-0 vinst till Atletico Rinkeby, som kröntes till Ortens bästa fifa duo.

 Utöver fifa-turneringen fanns det brädspel som man kunde spela. Men även två stycken kahoot-tävlingar med allmänna frågor om samhället.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Badpromenad till simskolan på Järvabadet

Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus.  – Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.

I år firas 8 mars på nytt sätt

Ayan Mohamed i Tensta har kommit på ett corona-säkert sätt att fira den Internationella kvinnodagen. – Vi möts upp i små grupper utomhus den sjunde och åttonde mars. Vi går, springer eller dansar. Så kan vi fira kvinnodagen tillsammans, med distans.

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.

Moskén i Husby slår upp dörrarna igen

Husbymoskén var tvungen att stänga ner den 24 november 2020 för att förhindra smittspridningen av covid-19. Nu har moskén öppnat upp på nytt och håller sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner.