Mohammed Ali t.v. med vinnaren Hamza Heidar.

–  Jättebra turnering, det är alltid lika skönt att slå BK Bussenhus, säger vinnaren Hamza Heidar, från Atletico Rinkeby.
Föreningen Welcome 2 Second Chance gjorde i samarbete med Folkets Husby en fifa-turnering.

Syftet med turneringen var att skapa en mötesplats för e-sport, som är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på spelkonsoler eller datorer där de tävlande spelar olika datorspel mot varandra.  

Tolv lag tävlade om ett första pris på 2000 kronor, laget på andra plats fick 1000 kronor.

Lagen som var med var AR (Atletico Rinkeby), Underdogs, Bluffmakarna, Alehom FC, FC Hälläwi, Capz, City, FC Bergengatan, FC Slime, Longschlong, BK Bussenhus och Allstar XI.

 – Anledningen till varför vi just har e-sport är för många gör det i hemmet. Vi vill att folk ska komma hemifrån och tillsammans göra saker de gillar. Dessutom kan de träffa nya människor och socialisera sig, säger Ali Laafou, som är vice ordförande i Second Chance.

Turnering pågick under fyra timmar och till slut stod det mellan de båda fotbollsklubbarna Atletico Rinkeby och BK Bussenhus i final. Det var en målfylld och rolig final som slutade med en 1-0 vinst till Atletico Rinkeby, som kröntes till Ortens bästa fifa duo.

 Utöver fifa-turneringen fanns det brädspel som man kunde spela. Men även två stycken kahoot-tävlingar med allmänna frågor om samhället.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Klimatstrejk och bostadsvrål

Norra Järva Stadsdelsråd stöder Greta Thunberg och klimatstrejken 27 september, och ställer en rad lokala förslag i en Grön ny giv. – Vi planerar ett torgmöte i Husby Centrum den 21 september, där alla är välkomna att tala för egna förslag, säger Arne Johansson.

Mia Törnblom var med på Healthy Women’s tjejkväll online

Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.  – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

Brottsligheten minskar men skjutningarna ger otrygghet

Antalet inbrott i Järva har minskat från 300 till 35, och bilbränderna…

Lunchcheck till eleverna blir stöd åt lokala företagare

Hyresgästföreningen och Unga Örnar föreslår gemensamt att Stockholms Stad ska subventionera gymnasieelevers skolluncher och samtidigt stödja det lokala näringslivet i Stockholm Stad.