Nu har hållplatsen på Tenstastråket fått sitt väderskydd.

Följande samtal mellan Felicia på SL och Panayotis Hatzipavlis utspelade sig igår, tisdag:

Felicia: Hej, jag kommer snart att hjälpa dig.

Panayotis: Hej, i tre år har jag försökt förmå er att sätta upp ett väderskydd vid hållplatsen Tensta Centrum mot Spånga. Jag har ringt, jag har skickat e-mail, jag har pratat med Stadsdelsnämnden och jag har klagat hos Arriva, som kör bussarna i Tensta. Ingenting händer.  Jag skrev om det i Nyhetsbyrån Järva. Nu är det snart vinter. Vad kommer att hända med oss som reser med bussarna?

Felicia: Det är ingen garanti på att ens önskemål går igenom. Det är ju tyvärr önskemål. Vi har inga uppgifter eller motivering på varför väderskydd inte satts upp dessvärre.

Panayotis: Men det är er skyldighet att alla hållplatser ska ha väderskydd, som skyddar resenärerna från regn och snö

Felicia: Om du önskar, så kan jag ta emot ytterligare ett önskemål på att det behövs ett väderskydd i Tensta, särskilt nu under vintern!

Panayotis: Det är inte ett önskemål för helvete! Det är er skyldighet.

Felicia: Tyvärr har vi inget krav från vår sida att vi måste sätta upp väderskydd vid en hållplats. Det är flera faktorer som spelar in ifall vi sätter upp ett skydd. Det beror på antal påstigande per dag, och även hur omgivningen ser ut. Mellan körbana och väderskydd samt andra fasta hinder måste det finnas ett fritt utrymme på cirka 2, 35 meter.

Panayotis: Vad pratar du om? Det är massor som reser därifrån varje dag. Det fanns ju ett väderskydd där tidigare.

Felicia: Men jag meddelar såklart att du hört av dig igen angående väderskyddet.

Slut på konversationen.

I dag, onsdag, står väderskyddet äntligen där det ska stå vid busshållplatsen för buss 179 och 546 på Tenstastråket. Kamp lönar sig.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

Rån mot ett växlingskontor i Kista galleria

Vid 21-tiden på onsdagskvällen kom ett larm till polisen om ett rån mot ett växlingskontor i Kista galleria. Ovanför Rinkeby, och hela Järva, hovrar en av polisens helikoptrar i jakten på rånarna.

De ska ge stöd till unga som samhället tappade bort

I maj 2018 invigdes Studier och Arbete i Rinkeby och idag finns en motsvarande verksamhet även i Husby. – Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att behovet finns är självklart, säger Annika Ström, som är tillförordnad enhetschef för Studier & Arbete och har varit med från start.

”De tolkar inte statistiken korrekt”

Stiftelsen The Global Villages rapport i serien Fakta för förändring visar att arbetslösheten är högre och ekonomin sämre bland svensksomalier än bland befolkningen i övrigt. – Det är bra med fakta, men de tolkar inte statistiken korrekt, säger Mohamed Hagi Farah, den före detta medborgarvärden som har lång erfarenhet från föreningslivet i Järva.