Nu har hållplatsen på Tenstastråket fått sitt väderskydd.

Följande samtal mellan Felicia på SL och Panayotis Hatzipavlis utspelade sig igår, tisdag:

Felicia: Hej, jag kommer snart att hjälpa dig.

Panayotis: Hej, i tre år har jag försökt förmå er att sätta upp ett väderskydd vid hållplatsen Tensta Centrum mot Spånga. Jag har ringt, jag har skickat e-mail, jag har pratat med Stadsdelsnämnden och jag har klagat hos Arriva, som kör bussarna i Tensta. Ingenting händer.  Jag skrev om det i Nyhetsbyrån Järva. Nu är det snart vinter. Vad kommer att hända med oss som reser med bussarna?

Felicia: Det är ingen garanti på att ens önskemål går igenom. Det är ju tyvärr önskemål. Vi har inga uppgifter eller motivering på varför väderskydd inte satts upp dessvärre.

Panayotis: Men det är er skyldighet att alla hållplatser ska ha väderskydd, som skyddar resenärerna från regn och snö

Felicia: Om du önskar, så kan jag ta emot ytterligare ett önskemål på att det behövs ett väderskydd i Tensta, särskilt nu under vintern!

Panayotis: Det är inte ett önskemål för helvete! Det är er skyldighet.

Felicia: Tyvärr har vi inget krav från vår sida att vi måste sätta upp väderskydd vid en hållplats. Det är flera faktorer som spelar in ifall vi sätter upp ett skydd. Det beror på antal påstigande per dag, och även hur omgivningen ser ut. Mellan körbana och väderskydd samt andra fasta hinder måste det finnas ett fritt utrymme på cirka 2, 35 meter.

Panayotis: Vad pratar du om? Det är massor som reser därifrån varje dag. Det fanns ju ett väderskydd där tidigare.

Felicia: Men jag meddelar såklart att du hört av dig igen angående väderskyddet.

Slut på konversationen.

I dag, onsdag, står väderskyddet äntligen där det ska stå vid busshållplatsen för buss 179 och 546 på Tenstastråket. Kamp lönar sig.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man anhållen för mordförsök i Rinkeby

På söndagskvällen ägde ett våldsbrott rum på Rinkebystråket. En person blev attackerad med kniv och fördes till sjukhus med allvarlig stickskada. Polisen har gripit en person misstänkt för mordförsök.

Domen för mordet på pizzerian i Rinkeby överklagas

Idag kom domen mot den 17-åring som misstänks för mordet på pizzerian…

Skott mot bostäder i Tensta rubriceras som mordförsök

Sent igår kväll besköts ett bostadshus i Tensta. Endast fasaden på huset kom till skada men polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Cherrie blåser av samarbete med modesajten NA-KD

Efter en kritikstorm mot modeföretaget NA-KD tagit fart i veckan, valde Västerorts egna R&B-stjärna Cherrie att avbryta det kommande samarbetet. NA-KD anklagas för bland annat obetald övertidsarbete, minimilöner och en mobbningskultur.