Mobil återvinningsstation på Kista torg

Nu är det dags att rensa förråden igen. I helgen kommer den mobila återvinningsstationen tillbaka till Järva. Hela helgen, och även på måndag, finns de i Kista och Tensta och tar emot emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. 

Till den mobila återvinningsstationen från Stockholm vatten och avfall går det också bra att lämna in miljöfarligt avfall som målarburkar, nagellack, batterier, lampor och olika typer av kemikalier. Även hela saker som går att återanvända går bra att lämna.

Pop-up återbruket är anpassat för fotgängare och cyklister och tumregeln är att du ska kunna transportera ditt avfall utan bil för att få lämna in det. Annars är det för stort och måste lämnas på en vanlig återvinningscentral. Men det finns en lådcykel att låna för att frakta saker till återvinningen från hemmet. Att låna cykeln är helt gratis och varje person får använda den under två timmar.

Återbruksstationen har turnerat genom staden ända sedan i våras och återkommer till Järva flera gånger. Nästa gång kommer de till Kista helgen den 23–24 oktober och till Tensta den 30–31 oktober.

Återbruksstationen öppen 17 – 19 juli

Kista torg
lör – sön öppet kl 10–16
mån kl 14–20

Tenstagången 16 
lör – sön öppet kl 10–16
mån kl 14–20

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vårens sista Town Hall Meeting med borgarråden i Stockholm

Vårens sista Town Hall Meeting var det mest välbesökta digitala mötet hittills, som Stiftelsen Global Village anordnat. Melody Farshing fördelade ordet mellan de drygt 60 deltagarna och de sex borgarråden som styr i Stockholms stad.

Kurderna firade nyår i Tensta

Musiken hördes över halva Tensta och elden lyste upp hela Nydalsparken. Det var kurdiska föreningen som firade newroz, sitt nyår.

”Nu måste något göras åt toalettkaoset i Akalla by!”

Med hänvisning till de anställdas arbetsmiljö stängs toaletten i stallet på 4H-gården i Akalla By. Problemen har påtalats i flera år till ansvariga på trafikkontoret i Stockholms stad utan att något har hänt. 

SL:s hissproblem kan vara diskriminering

Hissen på Rinkeby station fungerar igen sedan den 29 november efter att ha varit sönder och avstängd under lång tid. Men problemet är inte unikt och nu har SL anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för bristande tillgänglighet för resenärer med funktionsnedsättning.