Fastigheten där Reactor finns döms ut, enligt stadsdelsförvaltningen.

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund vill att ärendet om Reactor tas upp till diskussion igen.
– Jag har bett om en ”second opinion” på hela projektet, säger hon.

På senaste mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd blev det klart att nämnden klubbat igenom ett beslut om flytt av Reactor till en lokal i Husby centrum. Beslutet, som inte verkade förankrat i nämnden, upprörde både ungdomar och föräldrar. Men stadsdelsdirektör Ulla Thorslund säger att inget är klart än.

– Jag inväntar en ”second opinion”, alltså en ny genomgång av hela projektet och där ingår också en inventering av Reactors fastighet. Det kan dröja några veckor.

Dessutom är budgeten avgörande för vad som händer.

– Ja, vi väntar in budgeten, som kommer den 14 november. Vi får se vad vi får för resurser innan vi tar något slutgiltigt ställningstagande, säger Ulla Thorslund.

Klart är dock att det arbetsmarknadsprojekt som finns i Ungdomens Hus i Rinkeby idag, som riktar sig till unga mellan 16 och 29 år som varken arbetar eller studerar, också ska dras igång i stadsdelsförvaltningens lokaler i Husby centrum.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta:
Det finns 15 345 unga i Stockholm, mellan 16-29 år, som varken arbetar eller studerar. I Järva finns procentuellt flest unga som varken arbetar eller studerar. UVAS i åldersgruppen 20-24 år i Rinkeby-Kista 7,0 %, Spånga-Tensta 6,8 %.  UVAS, 25-29 år i Spånga-Tensta 11,6 %, Rinkeby-Kista 10,7 %.
(siffror från 2014, temaunga.se)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Jag undrar var de håller hus. Varför försvinner papporna?”

Efter att Alexandra Pascalidous pappa gick bort i augusti bestämde hon sig. Hon ska skriva en bok om papporna.
 – Situationen är alarmerande. Det är akut. Jag hoppas att det på något sätt ska bidra till att stoppa det här våldet.

Mordförsök i Rinkeby i natt

Strax efter 03 på lördagsmorgonen fördes en man i Rinkeby till sjukhus i ambulans, rapporterar polisen. Den skadade mannen har livshotande skador. Två män har gripits vid brottsplatsen.

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

Nya stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista fick blommor

Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.  – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.