Blomrabatt i förgrund. Husby gård i bakgrunden, solig sommardag.

Protester över hela landet har pågått den här veckan, som svar på att regeringen presenterar utredningen för fri hyressättning i nyproduktion. Idag anordnas ett möte vid Husby gård för att grilla mot marknadshyror.

Marknadshyra är när bostadsbolagen själva sätter hyrorna utan att behöva förhandla med hyresgästföreningen. Det kan enligt hyresgästföreningens beräkningar leda till chockhöjda hyror med fattigdom, trångboddhet och bostadssegregation som följd.

Mötet kommer att inledas med en tyst minut för dem som fallit offer i de senaste dödsskjutningarna i Husby och Hjulsta.

Bakom arrangemanget står Norra Järva Stadsdelsråd, Ort till Ort och Hyresgästföreningen Järva.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Fattigdom är inget brott”

Inne i skogen, mellan Tensta och Akalla, har femton romer, EU-migranter, byggt en bosättning. Tidigt i morse inleddes stadens rivning. ­- Det är löjligt att köra runt folk på det här sättet, säger Anne-Marie Grave från Föreningen Hem, som försökt stoppa avhysningen.

Nu blir Sibeliusgången kameraövervakad

Polisen fortsätter att utöka övervakningen i Järva med fyra nya kameror i Akalla. Polisen uppger att det inte beror på någon ökad risk för brott på platsen, utan det handlar om att utvidga det övervakade området.

Domen mot 17-åringen prövas på nytt i hovrätten

Domen mot 17-åringen, som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby, överklagades före jul. Nya bevis i målet har lagts fram och i fredags inleddes huvudförhandlingarna i Svea hovrätt.

Ort till ort släpper bok i höst

Under hösten kommer Ort till ort – Husby att släppa en bok om Hembla. ”Rapport inifrån ’Hemblahelvetet’” är namnet på rapportboken som skrivits av Ilhan Kellecioglu.