I lördags var det uppstartsmöten i Järva Folkets Park på Eggeby gård. En grupp kvinnor samlades för att diskutera bildandet av en kvinnogrupp och samtidigt innehållet i vårens Hälsodag.

Kvinnogruppen är något som Järva Folkets Park vill skapa på initiativ av deltagare som var med på senaste Hälsodagen i oktober.

Hälsodagen är en årlig tradition och årets Hälsodag anordnas den 9 maj. Flera föreläsare har redan anmält intresse. Pirjo Heliste är en av dem och hon ska prata om hur stress och en oorganiserad kropp ofta hänger ihop. Fatuma Abdullahi Mohamed (undertecknad) ska prata om cancerprevention och betydelsen av cellprover och mammografi.

– Det finns fortfarande plats för fler föreläsare och allt som rör hälsa är intressant, säger Therese Storm, verksamhetschef i Järva Folkets Park.

Fatuma Abdullahi Mohamed

Den som är intresserade av att vara med på Hälsodagen, att föreläsa eller ställa ut, kan anmäla sig fram till sista april.
Maila: therese@eggeby.se  

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Blir det något utegym i Hjulsta?

Tre föreningar i Hjulsta lämnade i januari i år in ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden om behovet av ett utegym i Hjulsta. Förslaget emottogs positivt, men nu frågar föreningar varför inget händer.

Om marknadshyror och parkeringsplatser i Husby

Kamp mot marknadshyror och parkeringseländet som väntar när garagen i Husby ska byggas om till bostäder. Det var några frågor som stod på dagordningen när Norra Järva stadsdelsråd sammanträdde härom kvällen.

Dagkollo på Eggeby gård i sommar

ratis dagkollo på Eggeby gård, som anordnas av BK Bussenhus tillsammans med Rädda Barnen Västerort och Järva Folkets Park, är nu inne på tredje veckan. Både sommarjobbare och ansvariga ledare har haft hand om barn från åldern 7-12 år. – Det var tufft första dagen med barnen, men nu har man blivit deras favoritperson, säger Mona Egeih från Tensta, som är en av sommarjobbarna.

Järvas föreningar samlar pengar tillI världens barn

I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade med digitala swischbössor.