I lördags var det uppstartsmöten i Järva Folkets Park på Eggeby gård. En grupp kvinnor samlades för att diskutera bildandet av en kvinnogrupp och samtidigt innehållet i vårens Hälsodag.

Kvinnogruppen är något som Järva Folkets Park vill skapa på initiativ av deltagare som var med på senaste Hälsodagen i oktober.

Hälsodagen är en årlig tradition och årets Hälsodag anordnas den 9 maj. Flera föreläsare har redan anmält intresse. Pirjo Heliste är en av dem och hon ska prata om hur stress och en oorganiserad kropp ofta hänger ihop. Fatuma Abdullahi Mohamed (undertecknad) ska prata om cancerprevention och betydelsen av cellprover och mammografi.

– Det finns fortfarande plats för fler föreläsare och allt som rör hälsa är intressant, säger Therese Storm, verksamhetschef i Järva Folkets Park.

Fatuma Abdullahi Mohamed

Den som är intresserade av att vara med på Hälsodagen, att föreläsa eller ställa ut, kan anmäla sig fram till sista april.
Maila: therese@eggeby.se  

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Politiker och författare på besök från Finland

Roda Hassan kunde inte förställa sig att hon skulle väljas till Åbo kommunfullmäktige vid första försöket! I söndags var hon i Tensta för att träffa somaliska diasporan och för att ge inspiration och motivation.

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.

Var ska Akropol skära ner?

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett. 

Gratis fotbollsträning för barn på Knutby bollplan

Ända sedan skolavslutningen för ett par veckor sedan har Som United kört öppen gratisträning för alla fotbollssugna barn mellan 6 och 15 år varje vardagskväll. Mellan klockan 16 och 20 är alla som vill välkomna till Knutby bollplan i Rinkeby.