– Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

På Enbacksskolan finns redan sedan tidigare en skoltidning, Enbacksbladet, en skolradio och även en vlogg på Youtube där vissa lektioner sänds direkt. Iman Ehsani, som korades till Årets lärare i Stockholms stad 2019, är den drivande kraften bakom det här arbetet. 
– Ni kommer att jobba med det här fram tills ni slutar nian. Ni som går i sjuan nu, kommer sedan att lära upp eleverna årskursen som kommer efter er, sade Iman Ehsani till eleverna.

I SO-verkstan, som finns i Iman Ehsanis klassrum, får eleverna använda sig av sina teoretiska kunskaper i praktiken. Flera SO-ämnen kommer att ingå i arbetet med att skriva artiklar.

Eleverna får börja skriva insändare, men kan även bidra med intervjuer, krönikor och lokala nyheter

Kerstin Gustafsson Figueroa (undertecknad) från Nyhetsbyrån Järva berättade om webbtidningen, om journalistikens betydelse och hur en artikel är uppbyggd. Diskussionen i klasserna handlade om läsvanor, vilka frågor som det borde skrivas om och om hur orten skildras i media idag. Eleverna får börja skriva insändare, men kan även bidra med intervjuer, krönikor och lokala nyheter.

– Målsättningen med samarbetet är att alla elever någon gång under de fem terminer de har kvar i skolan ska få se sin artikel publicerad i tidningen, sade Iman Ehsani.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Våra hyresrätter är inte till salu!”

Banderollen Rädda Hyresrätten hängde på väggen uppe på scenen.- Härligt att se så många här, sade Sandra Mandell Onuorah, som inledde mötet i Folkets Husby på torsdagskvällen.

Ikväll utses Ortens bästa poet!

I eftermiddag börjar finalen i Ungdomens Hus i Rinkeby. Åtta finalister kommer…

Två Pennsvärd delas ut i år

Nu är nomineringen till Pennsvärdet öppen. Priset, som delas ut av Berättarministeriet, går till en låg- eller mellanstadielärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Med anledning av pandemin delas två Pennsvärd ut i år.

Inbrott i Kista galleria imorse

Tidigt på onsdagsmorgonen misstänker polisen att minst fyra maskerade gärningspersoner har gjort inbrott i en av butikerna i Kista galleria.