– Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

På Enbacksskolan finns redan sedan tidigare en skoltidning, Enbacksbladet, en skolradio och även en vlogg på Youtube där vissa lektioner sänds direkt. Iman Ehsani, som korades till Årets lärare i Stockholms stad 2019, är den drivande kraften bakom det här arbetet. 
– Ni kommer att jobba med det här fram tills ni slutar nian. Ni som går i sjuan nu, kommer sedan att lära upp eleverna årskursen som kommer efter er, sade Iman Ehsani till eleverna.

I SO-verkstan, som finns i Iman Ehsanis klassrum, får eleverna använda sig av sina teoretiska kunskaper i praktiken. Flera SO-ämnen kommer att ingå i arbetet med att skriva artiklar.

Eleverna får börja skriva insändare, men kan även bidra med intervjuer, krönikor och lokala nyheter

Kerstin Gustafsson Figueroa (undertecknad) från Nyhetsbyrån Järva berättade om webbtidningen, om journalistikens betydelse och hur en artikel är uppbyggd. Diskussionen i klasserna handlade om läsvanor, vilka frågor som det borde skrivas om och om hur orten skildras i media idag. Eleverna får börja skriva insändare, men kan även bidra med intervjuer, krönikor och lokala nyheter.

– Målsättningen med samarbetet är att alla elever någon gång under de fem terminer de har kvar i skolan ska få se sin artikel publicerad i tidningen, sade Iman Ehsani.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 35. Efter ett uppehåll under juli och semestermånaden, så fortsätter nu Fatuma Abdullahi Mohamed med sina uppskattade nyhetssammanfattningar på somaliska. Hon rapporterar om pandemins utveckling och om vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått.

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.

Full fart med Generation Pep

Nu har Generation Pep dragit igång i Rinkeby med massor av aktiviteter. I söndags var första gången. – Det var mycket folk, solen var med oss och det kändes som en aktivitet som behövs, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Järva allt mer kameraövervakat men ingen tillsyn sker

I Järva finns det största antalet poliskameror som övervakar offentliga platser. Men någon tillsyn av polisens allt mer omfattande kamerabevakning görs inte av Integritetsskyddsmyndigheten som har det ansvaret.