Bild på fastigheten.

I början av november stänger Rinkeby bibliotek för renovering. Arbetet beräknas ta fyra veckor. Under den tiden ska biblioteket fräschas upp, få nya möbler och möbleras om.

Tidigare planer på att helrenovera biblioteket och göra en ny entré med ett café i anslutning kommer inte bli av. Mycket fokus ligger i stället på att öka tryggheten och möblera enligt den så kallade högdalsmodellen, med lägre bokhyllor som ger bättre översikt över lokalen. Men att Rinkeby bibliotek skulle vara otryggt i dagsläget är det ingen som tycker. Varken de ansvariga politikerna eller bibliotekarierna som Nyhetsbyrån Järva talat med upplever några problem med otrygghet.

Efter renoveringen ska biblioteket få fler studieplatser och lokalen kommer bli bättre anpassad för det årliga nobelfirandet. Det är en mångårig tradition att nobelpristagaren i litteratur besöker biblioteket och uppvaktas av skolbarn från Rinkeby.

Under de fyra veckor i november som biblioteket i Rinkeby har stängt kommer Tensta bibliotek ha öppet varje dag måndag–söndag i stället för som nu endast tre dagar i veckan.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det går inte att överdriva Reactors betydelse för oss”

Hasan Kilic är killen som ville bli fotbollsproffs, men istället blev civilekonom och jobbar idag på bank. Han tackar personalen på Reactor för det. – Reactor gav oss förutsättningar och verktyg för att uppnå våra mål.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 35. Efter ett uppehåll under juli och semestermånaden, så fortsätter nu Fatuma Abdullahi Mohamed med sina uppskattade nyhetssammanfattningar på somaliska. Hon rapporterar om pandemins utveckling och om vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått.

”Har våldet i Järva normaliserats?”

Vid en busshållplats på Rinkebystråket står en mamma och två barn och väntar på bussen. Ena barnet frågar vad det är för fläck på bänken. Det är blod, svarar mamman.  – Ska det behöva vara så här, frågar Mustafa Ahmed, som hörde samtalet.

Bli delägare i Järvas egen tidning!

När vi drog igång Nyhetsbyrån Järva våren 2018, Yasemin Öztenar och jag, visste vi inte hur det skulle gå. Vi satsade vår arbetskraft och den 6 juni fanns de första artiklarna uppe på www.nyhetsbyranjarva.se.