Sarah Mihaljevic skapar konst på Instagram. I våras utmärktes hon till Womeneur av kvinnonätverket Womenisa.

Sextonåriga Sarah Mihaljevic är konstnär och hennamålare. Hon driver kontot @justmyarrt på Instagram, där hon delar med sig av och säljer sin konst. Hon fick nyligen utmärkelsen Womeneur av Järvabaserade Womenisa, ett kvinnligt nätverk som arbetar med att lyfta fram kvinnor och deras entreprenörskap. För Nyhetsbyrån Järva berättar hon att det känns kul att hennes konst börjat uppmärksammas mer.

– Jag blir glad av att folk tycker om det jag gör. Jag har alltid älskat att rita,  men det var för ungefär två år sedan som jag bestämde mig för att dela med mig av det jag gör på sociala medier.

Sarah Mihaljevic har nyligen också startat ytterligare ett konstkonto på Instagram. På @justmyhenna delar hon med sig av bilder på hennamålningar som hon skapat.

– Henna har varit ett stort intresse sedan länge. Jag har också tryckt några av mina hennadesigns på tygpåsar som man kan köpa.

Delar av vinsten från försäljningen av hennes konst skänker hon oftast till humanitära ändamål. Hon förklarar att sociala medier som plattform därför också varit viktig för hennes intresse.

– På sociala medier kan jag nå ut till fler personer och se när något humanitärt event äger rum där jag kan närvara och bidra. Jag vill gärna hjälpa människor så gott jag kan, och genom mitt intresse har jag hittat ett sätt att göra det.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Carolina Sinisalo vill fortsätta tala om våldet

Våldet har präglat Carolina Sinisalos hela liv. Som barn, som kvinna, som medborgare och som mamma har hon på olika sätt fallit offer. Varje gång har hon rest sig igen. Nu börjar hon föreläsa om sina erfarenheter för att stötta andra drabbade och åstadkomma förändring.

”Reactor blev en länk till mycket och många i samhället”

Winta Tesfamariam började gå till Reactor när hon skulle fylla 16. – Jag var väldigt intresserad av musik och dans och på Reactor fanns både  en studio och en danslokal.

Rigo är tillbaka på sin egen gata

Musiken har varit hans liv, från första uppträdandet på Tensta Träff till stora arenor runt om i världen.  – Hiphop-kulturen kom som ett helt paket från USA när jag var runt nio, tio år, med breakdance, graffiti, rap och dj:s. Det var före MTV och jag fastnade direkt, säger Rodrigo ”Rigo” Pencheff.

”Vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan”

När Ulrika Åkesdotter tog en tur längs Memory Lane i Rinkeby för en tid sedan dök alla minnen upp. Om Rinkeby centrum, om bästa pizzerian som två bröder hade, gubbarna i fiket och taxistolpen där alla hängde. – Man blev accepterad av alla, kände sig trygg och vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan. Det var den bästa tiden i livet, säger Ulrika Åkesdotter.